banner564

Son söz üyelerin

Tufan Erhürman, hükümeti kurma konusunda hangi parti ile koalisyon yapılacağının, bugünkü genişletilmiş parti meclisinde belli olacağını söyledi

Son söz üyelerin
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Tufan Erhürman, hükümet kurma çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. CTP’nin birinci tur görüşmelerde, Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) “Seçim hükümetinde yer alabiliriz açıklaması” üzerine görüşmelerin ikinci turda Demokrat Parti (DP) ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile sürdürdüğünü söyledi.
Erhürman, hükümet konusunda devam eden görüşmelere ilişkin şöyle konuştu: “Elimizde uzun süredir çalıştığımız bir müzakere metni var. Bu metnin temel noktalarını her iki parti yetkilileriyle de paylaştık. Fikir aldık. Onlar da kendi çalışmalarını söyledi. Böylece hüküm programında neler olup olmayacağını bir anlamda saptamış olduk. Önce parti MYK’sı ile bunu paylaştık. Yarın (Bugün) genişletilmiş parti meclisi yapacağız. Çok geniş katılımlı olacak. Onlarla da bu verileri paylaşıp görüş alış verişi yapacağız. Üyelerimizin de hükümet için hangi partiye yakın olduğunu anlayıp yeniden parti meclisinin fikrini alarak bu karar doğrultusunda bize işaret edilen partiyle detayları ile bakıp, seçeceğimiz partiyle bakanlıkları görüşmeyi planlıyoruz” dedi.
BRT’ye açıklama yapan Erhürman, CTP olarak herhangi bir partiye net rakam verip geri bildirim beklentisi içinde olmadıklarını söyleyerek, “Önemli olan ilkelerimizin muhataplarımızı tarafından ne kadar kabul gördüğü. Parti meclisin kararına göre partiyi belirleyip yetkili organlarımızın işaret edeceği partiye göre karar üreteceğiz. Ömer Kalyoncu’ya verilen 15 günlük süre yeni başladı. Gelecek hafta başında bakanlıkları belirleyip bu konuyu hafta ortasına kadar bu işi bitirmek istiyoruz. Şunu da söylemeliyim ki herhangi bir siyasi parti bizim hükümet programımızı gerçekleştirmeyecekse elbette illa ki hükümet olacağımız anlamına gelmiyor. Bizim için olmazsa olmaz programımızı birlikte uygulayacak bir partiyle anlaşma” şeklinde konuştu.
Demokrat Parti’nin dün basın toplantısı ile açıklanan yeni vizyonu konusunda ise Erhürman “ DP’nin yeni vizyonu bugün belli oldu. Uzun çalışma. Bunu ayrıntılı okumadan bir şey söylemem mümkün değil. Yine de iki partiyle aramızda ciddi farklar olduğunu söylemek pek mümkün değil.”

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2015, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474