banner564

Sapma olmaz

Volkan Bozkır, “Hükümet hangi formatta kurulursa kurulsun, Türkiye’nin AB üyeliği stratejik hedefidir” dedi

Sapma olmaz
banner598
Türkiye AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) yayımladığı ve Türkiye'nin iade ettiği ilerleme raporunun ardından dün AB ve AP yetkilileri ile yaptığı temasların gelecekle ilgili zeminin doğru hazırlanması bakımından yararlı olduğunu belirtti.
Strasbourg'daki görüşmelerini AA'ya değerlendiren Bakan Bozkır, seçimlerden sonra ilk defa AB yetkilileri ve AP temsilcileriyle görüşme fırsatı bulduğunu söyledi.
İlk olarak, Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komisyonu Üyesi Johannes Hahn ile bir araya geldiğini ifade eden Bozkır, görüşmede, hem önümüzdeki dönemde Türkiye-AB ilişkilerinde atılacak adımları hem de Türkiye'deki genel seçim sonrasıyla ilgili değerlendirme yaptıklarını anlattı.
AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geleceği ile ilgili soru üzerine Bozkır, "Hükümet hangi formatta kurulursa kurulsun, Türkiye’nin AB üyeliği stratejik hedefidir. Bunda herhangi bir sapma olacağına dair en ufak bir endişe hiç kimsede yok" yanıtını verdi.
AB sürecinin Türkiye Cumhuriyeti'nin bir medeniyet projesi olduğuna işaret eden Bozkır, bütün partilerin de bu süreci yürütme noktasında birlikte hareket edecekleri gerçeğinin ortada olduğunu, o nedenle önümüzdeki dönemle ilgili bu temasları yapmakta yarar gördüğünü belirtti.

“Yunanistan’ın fedakarlık yapması lazım"
Yunanistan ile AB arasındaki krizle ilgili soru üzerine Bozkır, Yunanistan'ın gerçekten çok büyük bir kriz yaşadığını ve bu krizin Yunanistan’ın feda edilmesiyle ortadan kalkacak bir kriz olmadığını ifade etti. 
Sorunun sadece Yunanistan’la ilgili bir sorun olmadığını, başka ülkelere yayılma temayülü olduğu için dikkatle ele alınması ve değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Bozkır, "İnşallah iyi olur. Yunanistan bizim komşumuz. Biz Yunanistan’ın iyi olmasını isteriz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2015, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473