banner564

Gitme zamanları geldi

TDP Güzelyurt örgütünün düzenlediği dayanışma yemeğinde konuşan Cemal Özyiğit, hükümeti ve icraatlarını eleştirdi

Gitme zamanları geldi
banner598
 Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hükümetin görev görevinin birinci yılında miadını doldurduğunu iddia etti.
Özyiğit, çalışanların büyük sıkıntı çektiği, üretici kesimlerin yok olma noktasına geldiği, sektörlerin feryat ettiği, KTHY mağdurlarının bayramı sokakta geçirdiği çok kötü bir dönemden geçildiğini, diğer yandan sivilleşme demokratikleşme başta olmak üzere esaslı hiçbir konuda adım atılmadığını ileri sürdü.

Partisinin Güzelyurt ilçe örgütünün düzenlediği dayanışma yemeğine katılarak konuşma yapan TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, verdiği sözleri tutmayan hükümetin hiçbir sorunu çözmediği gibi yeni sorunlar yarattığını savundu.
Güzelyurt-Lefke bölgesinin üretimin kalbi olduğunu, ancak ülke genelinde olduğu gibi bölge üreticilerinin mağdur durumda olduklarını söyleyen Özyiğit, “Teşvikler ve süt bedelleri ödenmedi, hayvancı yem sıkıntısı çekmekte, narenciyeciler ise eylem hazırlığında” ifadelerini kullandı. Özyiğit, mevcut koşullarda dahi üretimde yüksek maliyetler nedeniyle birçok sıkıntı çeken üreticilerin, Türkiye’den gelecek suyun özel bir şirket tarafından satılması durumunda çok daha büyük sıkıntı yaşayacaklarını, üretimin durma noktasına geleceğini belirtti.

Özyiğit: Suyun dağıtımında ısrarcıyız
Türkiye’den gelecek olan suyun devlet ve belediyeler tarafından dağıtımının sağlanmasında ısrarcı olduklarını belirten Özyiğit, TDP olarak suyun özelleştirilmesine karşı olduklarını vurguladı.
Güzelyurt’a yeni hastane yapılmasına istediklerini ancak Cengiz Topel Hastanesi’nin de kapatılmasına kesinlikle karşı olduklarını belirten Özyiğit, Cengiz Topel Hastanesi’nin sorunlarının giderilerek, altyapısı iyileştirilerek daha iyi sağlık hizmeti vermesinin sağlanması gerektiğini ifade etti. 
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Özyiğit, TDP olarak bağımsız aday Mustafa Akıncı’yı destekleyeceklerini yineledi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2014, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474