banner564

Gönül birliği sağlandı

Siber Başkanlığındaki Meclis Heyeti, Kosova Türklerinin milli bayram coşkusuna ortak oldu

Gönül birliği sağlandı
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber başkanlığındaki Meclis heyeti, Kosova Türkleri Milli Bayramı kutlamalarına katıldı.
Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, resmi davetle Kosova'da bulunan heyette Siber'e milletvekilleri Arif Albayrak ve Hüseyin Angolemli eşlik ediyor.
Kosova Türkleri son 8 yıldır 23 Nisan'ı Milli Bayram olarak kutluyor. İlk kez KKTC Meclis Başkanı'nı ülkelerinde ağırladıklarını ve bundan büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ve Kosova milletvekilleri Fikrim Damka ve Müferra Şinik, Kıbrıs Türk halkı ile Kosova Türk Toplumu arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini arzu ettiklerini belirtti.
Meclis Başkanı Sibel Siber de, Kosova Türkleri ile Kıbrıs Türklerine bakıldığında benzer tarihsel süreçlerden geçtiklerini söyledi.
Meclis Başkanı Siber, geçmişte yaşanan savaş acılarının ne Kıbrıs'ta ne de Kosova'da bir daha tekrarlanmaması dileğinde bulundu. Ortak kültürel değerlere sahip Kıbrıs Türkleri ve Kosova Türkleri arasında sosyal, kültürel ve ticari alandaki bağların gelişmesi için çalışacağını belirten Siber, iki toplumun birbirlerini tanımalarının önemine değindi.
Kosova Türkleri temsilcisi milletvekilleri de, Prizren'de Kıbrıs Türk halkının kültürünü tanıtan KKTC günleri düzenlemekten mutluluk duyacaklarını ifade ettiler.
Meclis Başkanı Siber, milletvekilleri Hüseyin Angolemli ve Arif Albayrak, Kosova Başbakanı İsa Mustafa'nın katıldığı ve Prizren’de açılan ilk ve tek konsolosluk olan Türkiye Cumhuriyeti Prizren Konsolosluğu’nun açılışına da katıldı. Açılışı, Kosova Başbakanı İsa Mustafa, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TC Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç birlikte yaptı.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474