banner564

Hedef güzel bir gelecek

Koruçam’da düzenlenen St.George Festivali’ne Cumhurbaşkanı Akıncı da katıldı

Hedef güzel bir gelecek
banner598
Maronit’lerin yaşadığı güzel bir köy olan Koruçam dün önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da eşi Meral Akıncı ile birlikte katıldığı "IV. St. George Festivali" büyük ilgi gördü.
   Cumhurbaşkanı Akıncı ve eşi Meral Akıncı, köy meydanında yer alan festivale girişinde alkışlarla karşılandı.
   Lapta Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen festivalde, köy meydanına stantlar kuruldu, el ürünleri ve işlerinin satışı yapıldı.
   St. George Kilisesi önünde düzenlenen açılış töreninde, köy muhtarı ve festival komitesi başkanı yaptıkları konuşmalarda, festivale katılan herkese teşekkür etti, köyün bazı sıkıntılarına işaret etti, köyde üretilen ve stantlara taşınan el ürünlerinin denenmesini istedi, barış sürecine destek belirtti.
   Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da yaptığı konuşmada, festivalde kendisine ve eşi Meral Akıncı’ya gösterilen evsahipliği ve misafirperverliğe teşekkür ederek, festivale katkı koyan herkesi kutladı.
Akıncı, Kıbrıs'ta Türk, Rum, Maronit ve diğer tüm toplumların birlikte yaşadığını ifade ederek, hep birlikte işbirliği ile adada güzel bir gelecek kurabileceklerini kaydetti.

Çözüm için çalışıyoruz

   Sadece Koruçam’daki değil tüm ülkedeki Maronitlerin "kardeşleri" olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, Rum lider Nikos Anastasiadis ile çok güçlü bir şekilde çözüme ulaşmak için çalıştıklarını söyledi.
    Akıncı, sadece Kıbrıs için değil, hem bölge, hem Ortadoğu hem de dünya için barış istediklerini belirterek, 2016 yılında çözüme ulaşmak için ümitli olduğunu kaydetti ve aynı jenerasyondan olduğu Rum liderle yaptığı müzakere sürecini "son şans" olarak gördüğünü anlattı.
Tek amaçlarının, gelecek nesillere güzel bir gelecek bırakmak olduğunu ifade eden Akıncı, Kıbrıs'ta yaşayan tüm halkların ve kültürlerin gücünü birleştirmesi ve birlikte çalışması halinde güzel bir gelecek yaratılabileceğine vurgu yaptı.
    Konuşmasının ardından Akıncı'ya günün anısına hediye verildi. Akıncı, stantları da gezdi, bölge halkıyla sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473