banner564

Görevinde başarılı

Cumhurbaşkanı Akıncı, YÖDAK Başkanı Büke’ye yönelik eleştirileri haksız buldu

Görevinde başarılı
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Yükseköğretim Planlama Denetleme Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Akile Büke’nin, üstün gayret ve başarı sergileyip, yasalara bağlı kalarak, tam bir bağımsızlık içinde görevini layıkıyla yaptığını belirtti.

Akıncı “Bunu polemik konusuna dönüştürmeye çalışmak anlaşılmaz bir tutumdur ve vicdan ölçütlerinden yoksundur” dedi
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün yaptığı yazılı açıklamada, YÖDAK Başkanlığı’na Prof. Dr. Akile Büke’nin atanma süreci ve kurulun icraatları hakkında bilgi verdi ve Büke’ye yönelik eleştirilerden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
YÖDAK’ın, Prof. Dr. Büke’den önce düşürüldüğü durum hem yüksek öğretim alanı, hem de ülke adına üzüntü verici olduğunu anımsatan Akıncı, huzursuzluk ve uyumsuzluk içinde iş yapamaz hale gelen kurulun 8 ay boyunca tek bir toplantı yapamayıp, karar üretemediğine işaret etti.
Akıncı, Cumhurbaşkanı olarak YÖDAK başkanlığına yeni bir isim belirlerken objektif ölçütlere bağlı kalarak, son derece titiz davrandığını ve akademik kariyeri başarılarla dolu, seçkin bir Kıbrıslı Türk bilim insanı olan Prof. Dr. Akile Büke’nin ne kadar doğru bir tercih olduğunu, aradan geçen iki yıllık sürede açıkça ortaya çıktığını vurguladı.

Dinamizm ve uyum getirdi
Cumhurbaşkanı Akıncı, şöyle devam etti:
“Kurulun iki yılda, tümü Prof. Dr. Büke başkanlığında 110 toplantı gerçekleştirip, toplam 1300 karar alması, yoğun çalışma temposunun ve üretkenliğin en bariz göstergelerinden birisidir. Ayrıca katılımcı bir anlayışla akademi dünyamızın dahil edildiği çeşitli kurul, konsey, komisyon ve çalışma grupları oluşturularak alana dinamizm kazandırıldığı da herkesçe bilinmektedir. Yine üniversitelerin görüşlerinden yararlanılarak çok sayıda tüzük hayata geçirilmiştir.
YÖDAK’ın mevzuatından ve imkanlarından kaynaklanan çeşitli sorunlarına rağmen, bu kadar üretken olabilmesi elbette bir bütün olarak Kurulun başarısıdır. Kurula dinamizm kazandıran ve uyum getiren YÖDAK Başkanını ise ayrıca kutlamak gerekir.” 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Emin İÇİGEN
Emin İÇİGEN - 5 yıl Önce

Sahip olduğunuz DEĞERlerin Kıymetini Bilin...
Akile BÜKE İyi ki Varsınız.

ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

ELHAMDULILLAH, AKİLE BÜKE ÇOK BAŞARILI OLDU VE FASON ÜNİVERSİTELERİN AÇILMASINA İZİN VERMEDİ, ALLAH'A ÇOK ŞÜKÜR.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474