banner564

Görüş alışverişinde bulundular

TDP’nin yeni yönetimi, DP-UG’yi ziyaret etti

Görüş alışverişinde bulundular
banner598

 Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Denktaş ün, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve beraberindeki heyeti DP/UG Genel Merkezi’nde kabul edip, görüştü. Denktaş, kabulde yaptığı konuşmada, kurultay istihdamlarının durumu, Kıbrıs konusu ve diğer gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Denktaş, UBP kurultayı döneminde işe alınanlar konusuna da değinerek, “Bir tarih koyup, toptan bir saldırıyla 360 kişiyi kapının önüne koyalım, işler düzelsin” mantığının son derece yanlış olduğunu söyledi. 
Denktaş, kamu reformu çalışmasını çalışanla paylaşmaya ve sendikacılarla milletvekillerine sunum yapmaya başladıklarını söyledi. Denktaş, Kamu Reform Yasası ile Kamu Görevlileri Yasası’nı bakanlar kurulundan önümüzdeki hafta geçirip, meclise göndermiş olacaklarını belirtti.
Kıbrıs konusundaki yaklaşım farklılığının çözüm karşıtı olarak lanse edilmesinden rahatsız olmadığına işaret eden Denktaş, “Çözüm karşıtı değilim ben. Çözüm istiyorum. Bu çözümün Kıbrıslı Türklerin eşitliğini içermesini isterim... Bizim Rumlardan istediğimiz Princessbet tek şey, haklarımıza saygı göstermeleridir” dedi.
Kıbrıs çevresindeki doğal gaz ve petrol konusuna da değinen Denktaş, “Gaz ve petrol, çözümde katalizör mü? Benim gördüğüm, Kıbrıs sorunu, gaz ve petrole ulaşmanın katalizörü oldu. Bunun tam tersi olmalı. Ana hedef bu gaza nasıl ulaşılabileceği. Kıbrıslı Türkler açısından son derece sakıncalı” dedi.

Özyiğit: Maraş sahiplerine devredilmeli
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de konuşmasında, kurultayda belirlenen yeni yönetim olarak başlattıkları ziyaretler çerçevesinde DP/UG’yi ziyaret edip, Kıbrıs konusu ve diğer konularda görüş alışverişinde bulunmayı amaçladıklarını söyledi.
Cemal Özyiğit, yarım asırdır devam eden Kıbrıs sorunu ve süreçteki tıkanıklığın nasıl aşılacağı konusunu ele almayı amaçladıklarını kaydetti. Özyiğit, son 1.5 yıldır buzdolabında tutulan Kıbrıs konusunda mekik diplomasisinden öteye gidilmediğine işaret ederek, yemeklerde bir araya gelen liderlerin görüşmelerinden de bir sonuç çıkmadığını belirtti. Özyiğit, “Ya doğru dürüst hazırlık yapılmıyor, ya da hazırlıklar başka yerlerde yapılıyor” dedi.
Güven artırıcı önlemlerin önemini vurgulayan Özyiğit, her iki topluma da büyük görev düştüğünü söyledi. Özyiğit, Maraş konusuna da değinerek, Maraş’ın gerçek sahiplerine devredilmesi ve Mağusa Limanı ile Ercan Devlet Havalimanı’nın serbest ticarete açılması gerektiğini söyledi

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2013, 05:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473