banner564

Popülizm yapıyorlar

Mehmet Adahan, Vadili’ye su verilmesine karşı olduğunu belirttiği Beyarmudu Belediyesi Başkanı İlker Edip ile Türkmenköy Muhtarı Ayşe Korol’a ateş püskürdü

Popülizm yapıyorlar
banner598

 Popülizm yapıyorlar

Vadili Belediyesi Başkanı Mehmet Adahan, Türkmenköy’deki bir su kuyusundan Vadili’ye su verilmesine karşı olduğunu belirttiği Beyarmudu Belediyesi Başkanı İlker Edip ile Türkmenköy Muhtarı Ayşe Korol’u “su üzerinden popülizm” yapmakla suçladı.
Mehmet Adahan, Belediyeler Birliği binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkmenköy’deki bir su kuyusundan su talep etmeleriyle ilgili ortaya atılan iddialar hakkında açıklamalarda bulundu.
Adahan, basın toplantısında, basında da yer alan ‘Türkmenköy’deki söz konusu su kuyusundaki su kaynağının azalması ve su aktarılabilmesi için Vadili köyünde inşa edilmesi gereken deponun henüz inşa edilmediği’ gerekçeleriyle su verilmek istenmemesine atıfta bulundu.
Vadili Belediyesi’nin temel sorununun su olduğunu belirten Adahan, göreve geldiği dönemde 65 eve tankerlerle su taşımak zorunda kaldıklarını, asbestli borulardan oluşan su şebekelerinde büyük kayıplar yaşandığını anlattı.

8 bin 620 metre boru döşendi
Vadili’nin su sorununu çözmek için Türkmenköy’deki su kuyusundan günde 200 ton Privebet su alabilmek için, 8 bin 620 metrelik boru döşendiğini ve 500 ton kapasiteli su deposu inşa edildiğini anlatan Adahan, söz konusu su kuyusunun Vadili Belediyesi’ne tahsis edilmesinin Su İşleri Dairesi tarafından uygun bulunduğunun yazısını da basına dağıttı.
Su aktarımı için gereken çalışmaların yapıldığını ifade eden Adahan, “Bu projenin hayata geçirilmesiyle beraber karşımıza popülist yaklaşım çıktı. Bu popülist yaklaşım Türkmenköy muhtarlığının Vadili halkına su vermeme noktasında bir antipropagandaydı, ki o tarihte Ulusal Birlik Partisi’nin kurultayı ile üst üste getirilip bize bir siyasal baskı aracı olarak kullanıldı” dedi.

Senin: Edip’i şiddetle kınadı

Eski Su İşleri Dairesi Müdürü Hasan Senin ise, “söz konusu su deposunun inşa edilmediği halde ödeme yaptığı” yönünde iddiaların ortaya atıldığını belirtti.
Deponun Gerçek İnşaat tarafından inşa edildiğini açıklayan Senin, deponun inşa edilmediğini iddia ettiğinden dolayı Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip’i şiddetle kınadı.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2013, 05:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473