banner564

Gözler kararda

Eski sevgilisini av tüfeği ile 5 el ateş ederek öldüren Hayrettin Özcömert’in cezası 6 Ağustos’da açıklanıyor

Gözler kararda
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da, 5 Ekim 2017 tarihinde, eski sevgilisi Halime Çetin’i av tüfeği ile 5 el ateş ederek öldüren, ardından aynı silahla intihara teşebbüs eden Hayrettin Özcömert hakkındaki karar 6 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak. 
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti huzurunda görüşülen cinayet davasında, aleyhindeki “tammüden adam öldürme” ve “adam öldürme” suçlarını kabul eden Hayrettin Özcömert’in avukatı Yunsal İlhan, dünkü oturumda sanık hakkındaki hafifletici nedenleri mahkemeye aktardı.
Avukat Yunsal İlhan, sanık ile Çetin’in 7 yıllık gönül ilişkisi olduğunu ve sanığın maktuleyi büyük bir aşk ile sevdiğini söyledi. Evli olmadıkları halde sanığın, Çetin ile beraber kalacağı evi dahi satın aldığını iddia eden İlhan, ardından sanık ile Çetin’in bir anlaşmazlık sonucu ayrıldıklarını, sanığın ise kendini kullanılmış hissettiğini ileri sürdü.

Sanığın 2 seçeneği vardı
Sanığın kullanılmış hissine kapıldıktan sonra önünde iki seçenek oluştuğuna dikkat çeken İlhan, bunlardan bir tanesinin sanığın yasalara saygılı olarak sorunu çözme, diğerinin ise hukuk dışı bir şekilde kendi hesabını sormak olduğunu söyledi.
Sanığın uğradığını düşündüğü haksızlığa aşk, nefret ve ihtiras duygularının da eklenmesiyle suçu işlediğini iddia eden İlhan, sanığın, Çetin’in başka biriyle de ilişki yaşadığını da düşünmesinin suça ittiğini ileri sürdü.
Sanığın cinayetin ardından kaçmaya çalışmadığını ve aynı silah ile intihara teşebbüs ettiğini, ondan önce polisi arayarak cinayet ihbarını bizzat yine kendisinin yaptığını anımsatan İlhan, sanığın eski sağlığına kavuşmasının mümkün olmadığına da dikkat çekti. Sanığın 3 yıl ciddi operasyonlar geçireceğini ancak ne kadar başarılı olunacağının belirsiz olduğunu aktaran İlhan, sanığın cinayet tarihinden buyana büyük acı ve ızdıraplar içerisinde kıvrandığını belirterek, “Sanığın şu anki sağlık durumu da aslında sanığa bir cezadır” şeklinde konuştu. 

“Müvekkilim pişmandır ve cezasına razıdır”
Sanığın suçunu itiraf ederek adaletin erken tecellisine katkıda bulunduğunu da belirten İlhan, “Müvekkilim işlemiş olduğu suçtan dolayı pişmandır ve muhterem mahkemenizin vereceği cezaya razıdır” şeklinde savunmasını sonlandırdı.
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı, Kıdemli Yargıç Fadıl Aksun, davayı, sanığa takdir edilecek olan cezanın açıklanması için 6 Ağustos 2018 tarihine ertelediğini açıkladı.  

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2018, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473