banner564

Gözler mahkemede

Soygun olayının zanlılarından Mahmut Fırat ‘açlık eylemi’ başlatırken, sağlık kontrolünden geçirilen Bilal Çetereisi’nin ‘akli dengesinin yerinde olduğu’ bildirildi

Gözler mahkemede
banner598
Çiğdem AYDIN-Hüseyin ABRAŞ
Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’nın para taşıyan aracından, 24 Temmuz’da, 3 milyon TL çalınması olayıyla ilgili tutuklanan üç zanlı, Bilay Çetereisi, Mahmut Fırat, Ramazan Alliş, bugün, Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarılacak. Soygun olayının zanlılarından Mahmut Fırat ‘açlık eylemi’ başlatırken, sağlık kontrolünden geçirilen Bilal Çetereisi’nin ‘akli dengesinin yerinde olduğu’ bildirildi.
Soygun olayıyla ilgili olduklarından şüphelenilen, Mustafa Çetereisi ve Rıfat Fırat’ın ise aranmasına devam ediliyor.

Bulunamayan para dün de arandı
Soygun olayından sonra başlatılan ve 5 Ağustos tarihinde, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’nın para taşıyan aracından çalınan 3 milyon TL’nin 770 bin 500 TL’sinin bulunmasının ardından kalan paranın bulunması için Güzelyurt bölgesinde yapılan çalışmalar dün de devam etti.
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre dün gün boyu süren aramalarda sonuçsuz kaldı. 

Bilay Çetereisi hastaneye götürüldü
Soygun olayıyla ilgili bağlantısı olduğuna inanılan ve bugün Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarılacak olan zanlılardan Bilay Çetereisi dün ve önceki gün Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Barış ve Ruh Hastalıkları bölümünde kontrolden geçti. Zanlının avukatı Aziz Menteş, son duruşmada, müvekkilinin akli dengesinin bozuk olduğunu iddia etmişti.

Akıl sağlığı yerinde
Polis nezaretinde iki gün üst üste hastaneye götürülen Bilay Çetereisi’nin muayenesini Uzman Psikolog Tijen Sökmez tarafından yapıldığı öğrenildi. Yapılan muayenelerde Bilay Çetereisi’nin akıl sağlığının yerinde olduğu tespit edildi.

Bazı emareler tahlile gitti
Bu arada polisin soruşturma esnasında Bilay Çetereisi’nin aracında, evinde ve olay yerinden topladığı emareleri tahlil için Türkiye’ye gönderildi. İddialara göre, tahlile gönderilen emareler arasında araçlardan birinde rastlanan kan örnekleri de var.

Mahmut yemek yemiyor...
Soygunda çalınan 3 milyon TL’nin, 770 bin 500 TL’sinin bulunmasında kilit rol oynayan ve bugün mahkemeye çıkarılacak zanlılardan Mahmut Fırat’ın evinde polis, dün de arama yaptı. Öte yandan Mahmut Fırat’ın tutuklandığı günden beri polisin tüm ısraralarına rağmen aç kalmayı tercih etttiği ve yemek yemediği ileri sürüldü.

Çetereisi ve Fırat dün de sorgulandı
Güzelyurt Polis Müdürlüğü’nde dün de hareketli bir gün yaşandı.Gün içerisinde zanlılardan Mahmut Fırat, tutuklu bulunduğu Lefke’den Güzelyurt’a getirilerek sorgulandı. Aynı şekilde Bilay Çetereisi de dün iki defa Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulandı.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2014, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473