banner564

Kıştan beter

İstanbul’daki aşırı yağış nedeniyle 4 uçak Ercan’dan kalkış yapmadı

Kıştan beter
banner598
Çiğdem AYDIN
İstanbul’da dün öğle saatlerinde başlayan ve  gün boyu devam eden fırtına ve yağmur uçuşları da etkiledi. İstanbul Atatürk Hava Limanındaki kötü hava koşulları alandan kalkması gereken uçakların seferlerine de yansıdı. İstanbul Atatürk Havaalanında  yaşanan bu olumsuzluk  Ercan’dan İstanbul’a yapılan seferlerin de durmasına neden oldu.

4 sefer iptal edildi
Diyalog’un elde ettiği bililere göre, dün akşam saat 19.00’dan itibaren Ercan’dan İstanbul’a yapılması gereken  toplam 4 sefer iptal edildi. Türk Hava Yolları, Pegasus ve Onur Air tüm uçuşlarını iptal etti.

Atlasjet havaalanı değiştirdi
 Bu arada, İstanbul Atatürk Havaalanındaki olumsuz koşulları dikkate alan Atlasjet ise  İstanbul seferlerini gecikmeli olarak gerçekleştirdi. Diyalog’a konuşan bazı yolcular, firma yetkililerinin, İstanbul’daki olumsuz hava koşulları nedeniyle Ercan’dan gerçekleşecek uçuşlarının iptal edildiğini kendilerine bildirdiğini aktardı. Uçuşlarını bir gün gecikmeli yapacaklarını ve Ercan’dan evlerine döndüklerini belirten yolcular, “Geç olsun da güç olmasın. Bu havada uçup uçağın içinde kabus yaşamaktansa bir gün daha beklemeye razıyız” dedi.

Bugün uçuşlar normale dönecek
Öte yandan, yetkililerden alınan bilgiye göre, dün gece itibari ile İstanbul’da hava şartları ve uçuşlar normale döndü, bugün gerek Ercan gerekse Atatürk Havalimanı’ndaki seferlerde  bir aksama yaşanmayacak. Yetkililer, dün aksayan seferlerin de bugün yapılacağı bilgisini verdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2014, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474