banner564

Gözler poliste

“Lapta’daki yangını ben çıkardım, Murat Dinçoğlu’nun silahını da ben aldım” diyen Ertan Karadağlı’nın hareketleri şüphe yarattı

Gözler poliste
banner598

 Suna ERDEN

Girne’ye bağlı Lapta’da çalınan silah, canlı mermiler ve 13 Ağustos gecesi çıkan yangınla ilgili birbirine bağlantılı ilginç gelişmeler yaşandı.
Murat Dinçoğlu’na ait kaybolan ruhsatlı tabanca ve canlı mermilerle ilgili tutuklanan Ceylani Çoruk ve Hasan Işıl’ın olayla bağlantısı olmadığı tespit edildi. Ertan Karadağ isimli şahıs, Lapta Polis Karakolu’na giderek Lapta Aytoro bölgesinde 13 Ağustos gecesi çıkan yangın ve çalınan silahla ilgili ifade verdi. Zanlı hem yangını çıkardığını ve silahı çaldığını öne sürdü. Çaldığı silahla ilgili verdiği üç ifade yalan çıkan zanlı hakkında soruşturma başlatıldı. Zanlı dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 

Her söylediği yalan çıktı
Mahkemede mesele ile ilgili iddiaları aktaran Lapta Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Mustafa Güneş, Ertan Karadağlı’nın “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu”,  “Sirkat” ve “Ekinleri ve büyümekte olan bitkileri ateşe verme” suçlarından tutuklandığını anlattı. 
Güneş, 11 Ağustos tarihinde Murat Dinçoğlu’nun ruhsatlı tabancası ve 10 adet canlı mermisinin çaldığını söyledi. 
Olayla bağlantılı tutuklanarak mahkemeye çıkartılan Ceylani Çoruk ve Hasan Işıl’ın suçla bağlantısı olmadığının tespit edilerek serbest bırakıldıklarını ifade eden Güneş, zanlı Karadağ’ın 16 Ağustos tarihinde Lapta Polis Karakolu’na giderek görevli polise, “Abi silahı ben aldım, sana silahı attığım kuyuyu göstereyim” diyerek itirafta bulunduğunu belirtti. Güneş, itfaiye ekipleri ile zanlının gösterdiği kuyunun arandığını ancak silahın bulunmaması üzerine, Karadağ’ın yeniden ifade talebinde bulunarak silahı 50 TL karşılığında sattığını iddia ettiğini aktardı. Bu konudaki iddianın da asılsız çıktığını kaydeden Güneş, zanlının yeniden ifade vererek silahı evinin bahçesindeki kuyunun yanına attığını söylemesi üzerine olay yerine gidildiğini ancak silahın yine tespit edilmediğini kaydetti. 

Yangını çıkardığını iddia etti
Kayıp tabanca ile ilgili çelişkili ifadeler veren zanlının, 13 Ağustos akşamı Lapta Aytoro bölgesinde meydana gelen yangını da kendisinin çıkardığını itiraf ettiğini kaydeden Güneş, soruşturmanın yeni başladığını alınması gereken birçok ifade ve zanlının verdiği ifadelerin doğruluğunun araştırılması gerektiğini ifade etti. Güneş, zanlının serbest bırakılması durumunda soruşturmaya etki edebileceğin, ifade ederek 3 gün tutukluluk talebinde bulundu. Mahkeme talebi kabul etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473