banner564

Oyunu gördük  önlemini aldık

AK Parti'nin 6. Olağan Büyük Kongresi’nde 6.kez parti genel başkanı seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada ABD’ye mesaj gönderdi:

Oyunu gördük  önlemini aldık
banner598

 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongresi'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birileri bizi ekonomiyle, yaptırımla, kurla, dövizle, faizle, enflasyonla tehdit ediyoruz. Biz de onlara diyoruz ki, oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz" dedi.  

AK partililer, AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi için Ankara Spor Salonu'nda bir araya geldi. Ak Parti kongresine Bülent Arınç, Suat Kılıç, Köksal Toptan, Abdulkadir Aksu gibi uzun zamandır ortalıkta görünmeyen isimler de katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1380 oy ile yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi. Kongre Divan Başkanı Mehmet Ali Şahin, seçim sonuçlarına göre kayıtlı 1457 delegeden 1381'inin oy kullandığını, 1380 oyun geçerli, 1 oyun geçersiz sayıldığını bildirdi. Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, geçerli 1380 oyun tamamını alarak yeniden AK Parti Genel Başkanlığa seçildiğini duyurdu. 
Partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu da aynı oylama ile belirlendi.
AK Parti Merkez Yüksek Kurulu ardından yeni AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. Buna göre, AK Parti sözcüsü Ömer Çelik olurken, Numan Kurtulmuş AK Parti Genel Başkan Vekili oldu. Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı'na Hayati Yazıcı getirildi. 
AK Parti MYK listesinde de Erkan Kandemir, Ali İhsan Yavuz, Mahir Ünal, Cevdet Yılmaz, Fatma Betül Sayan Kaya, Mehmet Özhaseki, Lütfi Elvan, Jülide Sarıeroğlu, Vedat Demiröz, Hamza Dağ, Leyla Şahin Usta, Çiğdem Karaaslan yer aldı. AK Parti'nin 24 Haziran seçimlerinde Gaziantep'ten milletvekili adayı gösterdiği üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Hatice Merve Tatar da, Merkez Karar Yürütme Kurulu'nun (MKYK) en genç üyesi oldu.

Ak Parti Türkiye’dir
Cumhurbaşkanı Erdoğan salondaki partililere bir konuşma yaptı. Erdoğan şunları dile getirdi: Bundan tam 17 yıl önce AK Partiyi kurarken bugün Türk siyaset tarihine, hizmete sevdalı insanların kurduğu AK Parti’nin doğum günü olarak geçecek demiştik. 
Türkiye’de teşkilatın faaliyetlerinde her seviyedeki kadrolarında hanımlara ve gençlere özel önem veren tek parti AK Parti’dir. Buradan tüm hanım kardeşlerimize ve gençlerimize ayrıca şükranlarımı sunuyorum. AK Parti’yi sizlerle bugünlere getirdik. İnşallah daha nice 17 yıllara sizlerle birlikte ulaştıracağız. AK Parti kağıt üzerinde 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulmuş bir partidir. AK Parti 60 kurucu üye tarafından kurulmuş bir partidir. Ama AK Parti’nin asıl kurucusu da sahibi de milletimizin bizatihi kendisidir. AK Parti’nin ne olduğunu anlayabilmek için önce medeniyetimize ve tarihimize vakıf olmak gerekir. AK Parti başlangıçtır, Hazreti Adem’in dünyaya gelmesiyle başlayan imtihanımızın takibidir. AK Parti hicrettir. Peygamber efendimizin tüm cihanı aydınlatan nurunun tüm insanlığı kucaklayan mesajının müntesibidir. AK Parti Selçukludur, Osmanlıdır. AK Parti fetihtir. İstanbul’u alarak çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet’in mirasçıdır. Yavuz Sultan Selim Han’ın yoldaşıdır. AK Parti müdafidir.

Oyunu gördük
ABD ile yaşanan gerginlik ve döviz kurlarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "
"Birileri bizi güya ekonomi, yaptırım, kur, döviz, faiz, enflasyonla tehdit ediyor. Onlara diyoruz ki; oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz" dedi.
Döviz kuru ile Türkiye'ye ekonomik darbe yapılmaya çalışıldığını söyleyen Erdoğan, "Stratejik ortak gibi gözüküp de attığı her adımla bizi stratejik hedef haline getirmeye çalışanlara teslim olmadık, olmayacağız" diye konuştu. Birileri bizi güya ekonomi, yaptırım, kur, döviz, faiz, enflasyonla tehdit ediyor. Onlara diyoruz ki; oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Kardeşlerimizin ve dostlarımızın duasıyla her türlü zorluğun üzerinden geldik. Yine imanımızla mücadelemizi yürütüyoruz. Hem cesareti hem aklı olan bu milletin karşısında duracak hiçbir fani güç tanımıyoruz. Kimse bu ülkeyle oynamaya kalkmasın” şeklinde konuştu. 

Başaramayacaksınız

“Başaramayacaksınız” diyen Erdoğan, “Ya olacağız ya öleceğiz diyerek hedeflerimize yürüyoruz. Bir kez daha haykırıyoruz; başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, devletimizi yıkamayacaksınız, Türkiye'nin yükselişini durduramayacaksınız, hedeflerimize ulaşmamıza engel olamayacaksınız. Çünkü biz Türkiye'yiz, çünkü biz Türk milletiyiz, çünkü biz Müslümanız, çünkü biz insanlığın ortak sesi ve vicdanıyız” dedi. 
Erdoğan, şunları söyledi: Zalimler vurdukça sinenlerden olmadık, olmayacağız. Önde yiğitler aslan gibi vuruşurken arkada başka hesaplarla el ovuşturanlara benzemedik. Dünyayı sömürerek kendilerine refah düzeni kuranlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Kısa çöpün uzun çöpten hakkını bir gün mutlaka alacağına inandık, inanmayı sürdüreceğiz. 
Dışardan kurdukları tuzaklar yetmedi, içeridekileri harekete geçirdiler. Sokak darbesi yapmaya çalıştılar. Yargı darbesi yapmaya çalıştılar. Kuru, dövizi ve faizi kullanarak ekonomik darbe yapmaya çalıştılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473