banner564

Gruplaşma sona ersin

“Kurultayla birlikte parti içi huzursuzlukların yaşandığı dönem kapanacak” diyen Talat, üyeleri oy kullanmaya davet etti:

Gruplaşma sona ersin
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), 13 Kasım’da gerçekleştirilecek büyük kurultaya giderken başlattığı genişletilmiş ilçe meclisi toplantılarına önceki gün akşam Lefkoşa ile devam etti. 
Genel Başkan Mehmet Ali Talat’ın partililere seslendiği toplantıda kurultaya yönelik çalışmalar ve yeni dönemde üyeleri bekleyen sorumluluklar konuşuldu. 
Konuşmasında yeni tüzük gereği Parti Meclisi (PM)’ye 75 kişi seçileceğini ve bu seçimin çok önemli olduğunu kaydeden Talat, parti içi gruplaşmaların ortadan kalkması gerektiğini vurguladı. Talat, aidatını ödeyip oy kullanma hakkına sahip üyelerin yanı sıra oy kullanmayacak üyelerin de kurultaya katılmasını istedi. Talat ayrıca herkesin kendi iradesiyle, etki altında kalmadan kimseye fırsat vermeden parti meclisini belirlemesini istedi. Talat, PM üyelerinin tüm toplantılara katılmak ve katkı yapmakla sorumlu olduklarını da belirtti.
İlçe meclis toplantılarını yapmaktaki maksadın kurultay hazırlıklarının üst düzeye çıkarılması olduğunu belirten Genel Başkan Mehmet Ali Talat, ilk defa üyeliğe dayalı bir kurultay gerçekleştirileceğini, bunun ilk denemesinin bu kurultayda yapılacağını belirtti. 
Tuhaf bir hükümetle karşı karşıya olunduğunu savunan Talat, UBP-DP Hükümetinin aldığı kararların sürekli mahkemeden döndüğünü ve değiştirmek zorunda kaldıklarını belirtti.
Lefkoşa İlçe Başkanı Rifat Arşehit de, kongrenin ardından belirlenen ilçe yönetimine gelen kişiler hakkında üyelere detaylı bilgi verdi. 

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2016, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474