banner564

Gülay Akbaş serbest

İzmir’den KKTC’ye gelen ve tasarruflarındaki sahte paraları Girne’de piyasaya sürerken yakalanan 4 zanlıdan 3’ü cezaevine gönderildi

Gülay Akbaş serbest
banner598
Zorkun TAŞER
Türkiye’nin İzmir ilinden KKTC’ye gelen ve tasarruflarındaki sahte paraları Girne’de piyasaya sürerken yakalanan, İzzet Dinçer, Kübra Şen, Hacer Kapsıdağ ve Gülay Akbaş hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.  Zanlılar dün teminat talebi ile Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen teminat duruşmasında İzzet Dinçer, Kübra Şen, Hacere Kapsıdağ ve Gülcay Akbaş isimli zanlıların “Sahte parayı tedavüle sürme” ve “Sahtekârlıkla para temini” suçlarını işledikleri öne sürüldü. Polis, zanlıların 12 Kasım 2014 tarihinde sahte para ile Ercan Havaalanı’ndan ülkeye giriş yaptıklarını, kısa bir süre sonra da piyasaya sahte para sürdüklerini ifade etti. Polis, ihbar üzerine harekete geçtiklerini, 13 Kasım 2014 tarihinde Girne Kordonboyu’nda tespit edilen İzzet Dinçer isimli zanlı üzerinde yapılan aramada 2 bin 95 TL sahte para bulunduğunu belirtti.  

Marketlerin kameraları incelendi
Polis, yapılan sorgulamada Kübra Şen ve Hacere Kapsıdağ ile birlikte kalan Gülay Akbaş’ın evine operasyon düzenlendiğini anlatarak, Hacere Kapsıdağ’ın tasarrufunda 27 bin 600 TL, Gülcay Akbaş’ın tasarrufunda ise 6 bin 675 TL sahte banknotlar ele geçirildiğini kaydetti. Mahkemeye çıkarılarak haklarında 9 gün tutukluluk emri alınan zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, zanlıların Starling, Bektaş, Erülkü isimli marketlerde, bir otel ile bir kafede toplam bin 100 TL sahte parayı piyasaya sürdüklerini belirtti. Polis, zanlı Akbaş’ın TC-KKTC vatandaşı, diğer üç zanlının ise TC vatandaşı olduğunu belirterek teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme zanlı Akbaş’ın yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, haftada bir gün ispat-ı vücut yapmasına,5 bin TL nakit teminat yatırmasına ve bir kefilin 100 bin TL tutarında kefalet senedi imzalamasına karar vererek zanlının tutuksuz yargılanmasına emir verdi. Mahkeme diğer üç zanlının ise 2 ayı aşmayan bir süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2014, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474