banner564

Güler’e güvenen ağladı!

Sevgilisinin dairesini kendi malıymış gibi 25 bin Sterlin’e satıp parasını cebe indiren Polis memuru, kardeşini ve arkadaşını da yüz binlerce TL dolandırmakla suçlanıyor

Güler’e güvenen ağladı!
banner598
Suna ERDEN
Polis memuru 42 yaşındaki Musa Güler, dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklandı. Girne’de 2013 yılında sahtekârlık suçundan tutuklanan, yargı aşamasında beraat ettiği için görevine devam eden zanlı Güler, bu kez üç kişiyi kandırdığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatıldı. İddialara göre zanlı, kız arkadaşını, kardeşini ve bir polis arkadaşını kandırarak 29 bin sterlin ile 264 bin TL parayı sahtekârlıkla aldı. Hakkında soruşturma başlatılan zanlı dün tutuklama talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Soruşturma aşamasında zanlının görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Kız arkadaşının hem evini hem de arabasını sattı
Tutuklama talebiyle duruşmaya çıkarılan zanlı hakkındaki iddialar aktarıldı. Soruşturmayı yürüten Polis Çavuşu Şerif Avcil, zanlı Musa Güler’in 2017 tarihi Temmuz – Ağustos ayları arasında işlediği suçlarla ilgili bilgileri verdi. Avcil, zanlının kız arkadaşına ait apartman dairesini kendi eviymiş gibi gösterip başka bir şahsa 25 bin sterline sattığını ve bu parayı aldığını söyledi. Avcil, zanlının bu suçtan kısa bir süre sonra yine kız arkadaşına ait aracı bir galeriye verip başka araç alacağını söyleyip satış sözleşmesini kız arkadaşına imzalattıktan sonra aracı başka bir şahsa satıp 4 bin sterlin parayı sahtekârlıkla aldığını açıkladı.

Kardeşini de dolandırdı
Zanlının bu kez de kardeşinden telefonunu tamir ettireceği gerekçesiyle 200 TL tamir parası temin ettiğini ancak telefonla ilgili işlem yaptırmadığını kaydeden Avcil, zanlının suç işlemeye devam ettiğini söyledi. Zanlının, iş arkadaşından babasının hastane masraflarını karşılamak için bankadan 10 Bin TL kredi alacağını söyleyip, teminat göstermek için 10 adet imzalanmış çek yaprağı aldığını belirtti. Avcil, zanlı Güler’in çek yapraklarını bankaya teminat olarak vermek yerine piyasaya sürüp 189 bin TL para temin ettiğini belirtti. Polis Çavuşu Şerif Avcil, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın geniş kapsamlı ve ayrıntılı olarak yürütüldüğünü belirterek, zanlının ilk etapta 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.

2013’te de aynı suçu işlemişti
Öte yandan Güler’in 2013 yılında sahtekârlık suçundan tutuklanmıştı. Bir şahsa hayali araba satıp 46 bin TL dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan ve teminatla serbest kalan zanlı yargı aşamasında beraat ettiği için görevine devam etmişti.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2017, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473