banner564

Güliz Kaner başkan oldu

Spastikleri Koruma Cemiyeti’nin adı, Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği olarak değiştirildi

Güliz Kaner  başkan oldu
banner598

Spastikleri Koruma Cemiyeti, Genel Kurul toplantısında alınan kararla Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği (EYDD) adı ile çalışmalarına devam etme kararı aldı.

Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ise, yeniden Güliz Kaner seçildi.
Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği (EYDD) Genel Kurul Toplantısı, önceki gün Kaner Şirketler Grubu’nun merkez binasında üyelerin katılımıyla gerçekleşti.
Dernekten yapılan açıklamaya göre, “1983 yılında kurulan Spastikleri Koruma Cemiyeti’ne o dönemin şartlarına göre isim verilmiş olması ve bu ismin günümüzde çağ dışı kalması” nedeniyle isim değişikliği önerisi, Genel Kurul’da üyelerin onayına sunuldu.
Oy çokluğu ile öneri kabul edilerek tüm faaliyetlerin bundan böyle Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği adı altında ve yeni logo ile devam ettirilmesi onaylandı.
Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Güliz Kaner, Genel Kurul’da bir konuşma yaptı.
Dernek başkanlığını 2 yıldır yürüten ve görevi kabul etmesinin tek nedeninin Engelsiz Yaşam Evi projesini desteklemek olduğunu belirten Kaner, konuşmasında eski Başkan merhum Sevilay Ereksel’i andı.

İki dernek birleşti…
Yeni dönemde Engelli Aileleri Destekleme Derneği’nin de Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği çatısı altında faaliyet göstereceğini kaydeden Kaner, böyle bir birleşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Dernek Başkanı Refia Arı ve üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Yönetim kurulu belirlendi…
Genel Kurul’da yeni dönem Yönetim Kurulu üyeleri de seçildi.
Buna göre; Onur Kurulu’nun asli üyeleri Emine Kaner, Aziz Gürpınar ve Halil İbrahim Akça, yedek üye ise Tunç Adanır oldu.
Onursal Başkanlığa Prof. Dr. Biran Mertan seçilirken; Denetim Kurulu’nun asli üyeleri Petek Erk Uğural ve Sertaç Gümüş, yedek üyeleri ise Ulaş Nazım ve Ayşe Özada Nazım oldu.
Güliz Kaner başkanlığındaki Yönetim Kurulu ise Refia Arı (Asbaşkan), Hüsniye Özel (Sekreter), Damla Fehmi (Sayman), Nadire Sökmez, Eribe Portakalcıoğlu ve Ayşe Özada Nazım’dan oluştu.
Engelsiz Yaşam Evi’nin inşaatı süresince gerekli kontrolör hizmetlerini sağlamak üzere Teknik Komite oluşturulması da üyeler tarafından onaylandı. Teknik Komite’de yer alacak üyeler Tunç Adanır, Mesut Ener, Taşer Aybar, Reşat Yüksel ve Muhit İnce olarak belirlendi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2016, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474