banner564

‘Günahı benim’

Kendini sokan yılanla birlikte acil servise giden ancak orucu bozulacağı gerekçesiyle ilaç almak istemeyen genci Dr. Ziba Yücel, güçlükle ikna etti

‘Günahı benim’
banner598

Suna ERDEN

Yılan tarafından sokulduğu için Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Acil Servisine giden asker, oruç tuttuğunu, tedavinin orucunu bozabileceğini söyleyerek ilaç almak istemeyince Acil Servis Hekimi Dr.Ziba Yücel, “Günahın benim boynuma” deyip onu ikna etti. 
   Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne geçtiğimiz Perşembe günü ilginç bir olay yansıdı. Dağda eğitim sırasında yılan tarafından sokulan bir asker öğleden sonra arkadaşlarıyla birlikte Acil Servis’e gitti. Asker, “Beni yılan ısırdı” diyerek doktor ve sağlık görevlilerine bilgi verdi. Acil Servis Doktoru Ziba Yücel ise,  olay saatini ve yılının cinsini sordu. 
   Asker “Tarife gerek yok, yanımda getirdim” deyince herkes şaşırdı. Asker tereddüt etmeden yanında getirdiği naylon çantadan içinde canlı yılan olan damacanayı çıkardı. 

Doktor tedaviye ikna etti
Hastane çalışanları önce panik olsa da damacanadaki yılanı emniyetli bir yere kaldırıp hasta ile ilgilenmeye başladı. Doktor talimatı ile anti yılan serum takmaya çalışan hemşirelere bu kez asker direndi. Asker, “Oruçluyum ben. İftar saatine kadar bekleyin. Sonra tedavime başlarsınız ” dedi.
   Hemşireler hemen tedaviye başlanması gerektiğini söyleyip hastanın bekleme talebine karşı çıktı. Ancak asker direnmeye devam edince Dr. Ziba Yücel, devreye girdi. Yücel, “Tamam, kardeşim bak bu kadar insanın önünde bu konudaki günahı ben üstüme alıyorum senin günahın yok. Hemen tedaviye başlamazsak ölebilirsin” şeklinde durumu anlatınca hasta tedaviyi kabul etti ve kurtartıldı.    

Yılan, yaşayabileceği ortama salındı
Askerin damacana içerisinde getirdiği yılan da Acil Servis Ekibinin “Doğal Hayatı Koruma Derneği ile temasa geçmesi sonucu yaşayabileceği bir ortama bırakıldı.
      Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Baş Doktoru Bülent Dizdarlı dün bu olayı sosyal medya sayfasında “hep gerilmek olmaz, biraz da kendi halimize gülelim” başlığı ile aktardı.
   Bunun üzerine harekete geçen Diyalog muhabiri, hem yaşanan olayın detaylarına ulaştı, hem de askeri sokan yılanın içinde bulunduğu damacananın fotoğrafını elde etti. 

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2018, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474