banner564

Gündem su idi

LTB Başkanı Harmancı, koalisyon hükümetinin büyük ortağı CTP ve küçük ortağı UBP’nin liderlerini ayrı ayrı ziyaret etti

Gündem su idi
banner598
Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı dün, koalisyonun büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler(CTP-BG) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ile koalisyonun küçük ortağı Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ü ayrı ayrı ziyaret etti.
Türkiye’den gelecek suyun dağıtımı ve kontrolünün konuşulduğu ziyaretlerde Talat, “ KKTC Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İşletmeleri (BESKİ) projesi de benim açımdan güzel bir proje. Burada asıl amaç kayıp ve kaçağı önlemek. Su ödemelerini de yüzde yüze çıkarmak zorundayız. Her damla suyu değerlendirmek ve ödenmesini sağlamak zorundayız” dedi.

Talat: Özerk bir yapı kurulmalı
Talat, Türkiye’den gelecek su ile diğer su kaynaklarını kontrol edecek özerk yeni bir kurum oluşturulacağını söyledi. Talat, Su Dairesi’nin ise havza kontrolü, dere yataklarının ve yeraltı su kaynaklarının ıslahı gibi görevlerini sürdüreceğini anlattı.
Harmancı ve ekibinin zor bir görev devraldığını, bir harabeyi ayağa kaldırmaya çalıştığını söyleyen Talat, tüm belediyelerin ciddi sorunlarının bulunduğunu ifade etti. Talat, “Çeşitli dönemlerde yasaları da aşan uygulamalar gerçekleşti, daha sonra bu yasaları aşan durumlar hükümetler tarafından yasallaştırılma yoluna gidildi. Böylece belediyelerin durumları içinden çıkılmaz bir hal aldı” dedi.

Özgürgün: Su Kıbrıs’ın tamamının sorunu
UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de kabulde yaptığı konuşmada, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin geçmiş dönemlerde çok sıkıntılı dönemler geçirdiğini ifade ederek, “Umarız ki bundan sonra Lefkoşa Türk Belediyesi daha rahat görevine devam edecektir. Ben tüm belediye çalışanlarına bu vesile ile selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Yalnız Lefkoşa Türk Belediyesi değil, tüm belediyelerimiz için de bu söylemlerim geçerlidir. Biz tüm belediyelerimiz ile işbirliğine hazırız” dedi.
Özgürgün şöyle devam etti:
“Su konusu da yalnız Kıbrıs Türkünün değil, Kıbrıs’ın tamamının, yani Güneyin de yararlanacağı çok büyük bir projedir. Bu proje Anavatanımız tarafından yapıldı ama suyun kullanılması konusunda geliştirilmesi gereken bir uygulama var. Bunun iyi çalışılması gerekir. Böyle büyük bir yapımın sağlıklı çalışması gerekir. Bu anlamda konunun Türkiye ile birlikte çözüleceğine inanıyorum.” 

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2015, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474