banner564

Gündemde su vardı

KKTC’ye günübirlik ziyarette bulunan Yalçın Topçu; Akıncı, Siber ve Kalyoncu tarafından kabul edildi

Gündemde su vardı
banner598
Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu'nun davetlisi olarak dün günübirlik resmi temaslarda bulunmak amacıyla KKTC'ye geldi.
Bakan Topçu; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Ömer Kalyoncu tarafından kabul edildi. 
Cumhurbaşkanı Akıncı, Bakan Topçu’yu kabulünde Kıbrıs müzakereleri ve Türkiye’den gelen su hakkında açıklamalarda bulundu.
Akıncı, Rumlarla geçmişin acılarını birlikte paylaştıklarını, şimdi de geleceğin nimetlerini onlarla birlikte paylaşmak istediklerini ifade ederek, suyun adaya gelişinin sürdürülebilirliği garanti altına alındıktan sonra miktarı artırılmak suretiyle Rumlarla da paylaşabileceklerini söyledi.
Akıncı’nın konuk Bakan Topçu’yla yaptığı görüşmede TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu da hazır bulundu.

Topçu: Su dünya barışına katkı yapsın…
Yalçın Topçu, konuşmasında Türkiye’den KKTC’ye Su Temin Projesiyle ilgili açılışın ardından adada olmaktan duyduğu mutluluğu ve memnuniyeti dile getirdi ve bu suya can suyu, barış suyu, huzur suyu, refah suyu gibi isimler konulabileceğini belirtti.
Suyun KKTC’deki halkın huzur, refah, mutluluğu ve geleceğe olan güvenini artırması temennisinde bulunan Topçu, suyun aynı zamanda hem Kıbrıs hem de tüm dünya barışına katkısı olmasını diledi. 

Siber: Türkiye’ye teşekkür ediyoruz
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’yu kabulünde, suyun hayat olduğunu, suyun bulunduğu her yere sağlık ve güzellik kattığını kaydetti. 
Suyun adaya ekonomik ve turizm alanında çok önemli katkılar getireceğine inanç belirten Siber, teknolojiyle vizyonu birleştirerek, adaya bu olanağı sağlayan Türkiye Cumhuriyeti devletine ve Anadolu halkına teşekkür etti. 

Kalyoncu: Su adayı geliştirecek
Başbakan Ömer Kalyoncu, TC Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ve beraberindeki heyeti kabulünde, Türkiye’den gelecek suyun da adanın gelişmesine önemli katkı sağlayacağını kaydetti. 
KKTC’ye en yoğun Türkiye’den turist geldiğini, dünyadan de turist akımı olduğunu ve bunu geliştirmek gerektiğini dile getiren Kalyoncu, Türkiye’den gelen suyun da adanın gelişmesine önemli katkı sağlayacağını kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2015, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473