banner564

Güneydeki liselerde ‘federasyon’ dersi verilecek

Uzun, ince bir yol

Güneydeki liselerde ‘federasyon’ dersi verilecek
banner598
   Kıbrıs sorununun çözümünde temel alınması öngörülen yönetim sistemi olan federasyonun gelecek yıldan itibaren Güney Kıbrıs’taki liselerde öğretilmeye başlanacağı belirtildi. 
    Simerini gazetesi : “Federasyon Kültürü Sıralarda Başlayacak – Federasyon Okullu Oluyor” başlıkları altında  geniş yer verdiği haberinde, Rum Eğitim Bakanı Kostas Kadis’in hazırladığı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de onayını alan proje çerçevesinde gelecek yıldan itibaren liselerde yer alan “Vatandaş Eğitimi” ve “Siyasal İktisat” derslerinde, tüm dünyada mevcut yönetim biçimlerinin öğretileceğini ve özellikle federasyona ağırlık verileceğini yazdı. 
   Rum Eğitim Bakanı Kadis gazeteye yaptığı açıklamada, amacın öğrencilerin federasyon kavramıyla tanışmaları olduğunu ve ilgili değişikliğin hali hazırda yeni analitik programa eklendiğini ifade etti. Gazete, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de, “öğrencilerin fazla ayrıntılı olmayan, genel bir siyasi bilgilendirme edinmelerin, Kıbrıs sorununun çözümünde arzulanan şekil olan federasyon kültürü yaratılmasında faydalı olacağı düşüncesiyle derslere onay verdiğini” yazdı.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474