banner564

“Bağımsız sivil bir yasa yapılsın”

Kıbrıs’ta Vicdani Ret İnisiyatifi, Meclis önünde basın açıklaması yaptı

“Bağımsız sivil bir yasa yapılsın”
banner598
 Kıbrıs’ta Vicdani Ret İnisiyatifi, Cumhuriyet Meclisi gündeminde bulunan Askerlik (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na “vicdani ret” konusunda öneri verilmesini istedi, bağımsız ve sivil bir Askerlik Yasası yapılmasını talep etti. 
Kıbrıs’ta Vicdani Ret İnisiyatifi, milletvekillerine de mektup göndererek, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) ve Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin, vicdani ret hakkını Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde güvence altına alınan din ve vicdan özgürlüğünün zorunlu bir gereği olarak kabul ettiğini, BM İnsan Hakları Komisyonu’nun da, devletleri, kanunlarını ve uygulamalarını gözden geçirmeye, vicdani retçiler için af ve hakların iadesi uygulamalarını yürürlüğe koymaya çağırdığını kaydetti.  Kıbrıs’ta Vicdani Ret İnisiyatifi, Askerlik (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın görüşüldüğü Cumhuriyet Meclisi önünde basın açıklaması yaptı. 
Kıbrıs’ta Vicdani Ret İnisiyatifi, bağımsız sivil bir Askerlik Yasası yapılmasını tercih ettiğini, ancak bugüne dair sorunların aşılması için iyi niyetle böylesi bir değişikliği de desteklediğini bildirdi, bu yönde vekillerle temaslarının sürdüğünü kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2014, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473