banner564

Güvendi parayı verdi

Selçuk Yöntem, kendisini dolandıran emlakçı kadın ile önce internetten tanıştığını, sonra yüz yüze görüştüğünü söyledi

Güvendi parayı verdi
banner598

 Suna ERDEN

Kuzey Kıbrıs’ta ev alan ünlü oyuncu Selçuk Yöntem’i dolandırdığı iddia edilen 51 yaşındaki emlakçı Yasemin Taşkıran dün yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 
Girne’de yapımı tamamlanan Avrasya Premium Apartmanı’ndaki 405 nolu daireyi satın alan ünlü aktörün, 9 Eylül 2018 tarihinde EFT ile gönderdiği 352 bin 960 TL’sini zimmetine geçirdiği ileri sürülen zanlı teminata bağlandı. Duruşmada Yöntem’in şikâyetinin sürdüğü ve tazmin edilmediği belirtildi. Soruşturmayı yapan polis, ayrıca ünlü oyuncunun ifadesini de aktardı.
Polis, Yöntem’in 1 Mart 2019 tarihinde saat 13.00 sıralarında Girne Adli Şube’ye gelerek Girne’de satın almış olduğu daireye karşılık emlakçı Taşkıran’a gönderdiği 352.960 TL’nin inşaatı yapan ilgili şirkete verilmediğini öğrendiğini söyleyerek şikâyetçi olduğunu söyledi.

Yöntem’in paralarla borç ödemiş…
Varol, şikâyet üzerine zanlının tutuklandığını ifadesinde suçunu kabul ederek, aldığı paraları borçlarına ödediğini itiraf ettiğini belirtti. 
Şikâyetin devam ettiğini, Yöntem’in tazmin edilmediğini kaydeden polis, zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirterek, teminat talep etti.
Mahkemede söz alan zanlı avukatı ise Yöntem’in tazmin edileceğini, iki haftalık bir süreye ihtiyaçları olduğunu belirterek, alınan paranın iade edileceğini öne sürdü.
Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme, üç kefilin 150’şer bin TL kefalet senedi imzalaması ve yurt dışına çıkış yasağı şartları ile zanlının tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Yöntem: İnternetten tanıştım
Bu arada ünlü oyuncunun ifadesinde şunları anlattığı belirtildi: 
“Türkiye’de bulunduğum sırada 2017 yılı içerisinde internet üzerinden Girne bölgesinde ev almak için araştırma yapıyordum. Araştırma yaparken bir emlakçıda çalışan Yasemin Taşkıran ile tanıştım. 
Taşkıran, birçok evin fotoğrafını bana atarak yardımcı olmaya çalıştı. 29 Eylül 2017 tarihinde kuzey Kıbrıs’a gelerek, Taşkıran ile buluşup, yüz yüze tanıştım. Emlakçı olan Taşkıran, bana evler gösterdi. Ben de gösterilen evlerden Avrasya Premium Apartmanı’ndaki 405 nolu daireyi beğendim ve almaya karar verdim. 30 Eylül 2017 tarihinde satış sözleşmesi yaptık. Evin beledi 80 bin Sterlin idi. Sözleşmeye göre bir yıl sonra bana teslim edilecek ev için 20 bin Sterlin peşinat ödeyecektim. Ben de 2 Şubat 2017 tarihinde 20 bin Sterlin’i EFT yoluyla ödedim. 13 Eylül 2019 tarihinde Taşkıran beni arayıp geriye kalan 60 bin Sterlin’i kendi hesabına yatırmamı istedi. Bunun üzerine 330 bin TL’yi EFT yoluyla Taşkıran’ın hesabına yatırdım. Taşkıran, 21 Ocak 2019 tarihinde de arayıp, ipotek masrafları için 22 bin 960 TL istedi. Bu meblağı da onun hesabına gönderdim.  27 Şubat 2019 tarihinde Avrasya isimli şirketin sahibi ile yaptığım görüşme sonrası Taşkıran’ın şirkete hiç para vermediğini öğrendim.
Ev almak için toplamda 352 bin 960 TL’yi Taşkıran’ın hesabına yatırdım ancak gereken yere ödeme yapılmadığı için şikâyetçiyim.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474