banner564

30 çocuğun sanatsal faaliyetlerini kapsayan “Maksimum Sanat Minimum Risk Sanat Kampı” sergisi açıldı

Büyük beğeni topladı

30 çocuğun sanatsal faaliyetlerini kapsayan “Maksimum Sanat Minimum Risk Sanat Kampı” sergisi açıldı
banner598

 “Maksimum Sanat Minimum Risk Sanat Kampı” sergisi, önceki akşam Maraş Gelişim Akademisi’nde açıldı.

Sergide, Başbakanlık, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Gazimağusa Kaymakamlığı ve Gazimağusa Belediyesi ile Sanat Terapi ve Kişisel Gelişim Merkezi işbirliğinde Maraş bölgesinde okuyan ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen kampa katılan 30 çocuğun sanatsal faaliyetleri yer alıyor.
Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, çocukların ve ailelerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte ilk olarak sanat kampıyla ilgili film gösterildi ve uzmanlar yapılan çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirildi.
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, burada yaptığı konuşmada,  göreve geldikleri günden bu yana önleme ve eğitim çalışmaları çerçevesinde çocuk ve gençlere büyük önem verdiklerini söyledi.
“Maksimum Sanat, Minimum Risk Sanat Kampı”nın ilkini geçen yıl Lefkoşa’da gerçekleştirdiklerini, bu yıl ise ikincisini Gazimağusa’ya bağlı Maraş bölgesinde hayata geçirdiklerini vurgulayan Karaokçu,  sanat kampına katılan çocukların beklenilenin çok üstünde güzel eserler ortaya çıkardıklarını vurgulayarak, “Hem çocuklarımızı, onları yetiştiren öğretmenlerini ve ailelerini yürekten kutlarım” dedi.
Gazimağusa Kaymakamı Kemal Serpal da yaptığı konuşmada, Başbakanlık’tan böylesi bir çalışma önerisi geldiğinde çok mutlu olduklarını; okul yönetimleri ve Gazimağusa Belediyesi yetkilileriyle yapılan verimli bir işbirliği sonucunda şubat tatilinde sanat kampını gerçekleştirdiklerini söyledi.
Sergi Cuma gününe kadar mesai saatleri içerisinde izlenime açık olacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473