banner564

‘Güvenim tam’

Özgürgün, Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu’nun ‘rüşvetle’ suçlanmasına sert tepki gösterdi

‘Güvenim tam’
banner598
  Ercan Havaalanı’nin işletmeciliğini yapan Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı’nın, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’na yönelik ‘rüşvet’ iddiası, Başbakan Hüseyin Özgürgün’den sert tepki gördü.
    Özgürgün, kabine üyelerine güven duyduğunu ve onların tartışmasız teminatı olduğunu vurgulayarak, “Hiç kimse hükümet üyelerine sermaye kılıcı sallamaya kalkamaz. Herkes haddini ve kendini bilmeli” dedi.
   Başbakan Özgürgün, KKTC’nin bir hukuk devleti olduğunu, hukukun üstünlüğünün tartışılmaz bulunduğunu ifade ederek, atadığı bakanların icraatlarındaki sorumluluğunun da, buna bağlı yetkilerinin de bilincinde olduğunu kaydetti.
   Başbakan Özgürgün’ün, son günlerdeki gelişmelerle ilgili yaptığı açıklama şöyle:
    Demokrasi gereği her türlü eleştiri hakkına sahip olunsa da önemsediğimiz, değer verdiğimiz yatırımcı, işadamı dahil, hiç kimse hükümet üyelerine sermaye kılıcı sallamaya kalkamaz, haddini aşamaz. Herkes önce kendini ve haddini iyi bilmelidir.  KKTC bir hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğü tartışılmazdır.
   Başbakan olarak, başkanlığını yürüttüğüm ve güven duyduğum kabine üyelerinin tartışmasız teminatıyım. Atadığım bakanların icraatlarındaki sorumluluğumun da, buna bağlı yetkilerimin de bilincindeyim. Herkese bu vesileyle bir kez daha önemle hatırlatırım. “

Near East Bank’ın şube açılışına katıldı
Öte yandan Başbakan Hüseyin Özgürgün, Near East Bank, Girne Park AVM Şubesi’nin açılışını yaptı. Başbakan Özgürgün “Bankalar aracı kurumlarımızdır. Ülkemize finansman anlamında önemli katkı sağlamaktadırlar” dedi
   Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Hüseyin Özgürgün konuşmasında, Hükümette oldukları 13 aylık süre içinde, Yakın Doğu ailesinin araba fabrikası ve Near East Bank Genel Müdürlük Binası’nın temellerini attıklarını, Suat Günsel Hastanesi ve Near East Bank’ın birçok yeni şubesini açtıklarını, üniversitenin birçok faaliyet ve konferansına katıldıklarını anımsatarak, Near East Bank’ın Girne Park AVM’ye taşınan şubesinin açılışına katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2017, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474