banner564

Güzel bir gün geçirdiler

‘Leymosunlular’, Girne Boğazı piknik alanında buluştu

Güzel bir gün geçirdiler
banner598

 Onur ULAĞ

  Leymosun Kültür Vakfı gelenekselleşen pikniklerini bu yıl Girne Boğaz piknik alanında gerçekleştirdi.
  Bu yıl 7’ncisi yapılan Leymosunlular Pikniği yine yoğun ilgi gördü. Aslen Limasollu olan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile eşinin yanı sıra HP milletvekilleri Jale Refik Rogers, Gülşah Sanver Manavoğlu, Erek Çağatay ve Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün de katıldığı etkinlikte Leymosun Kültür Vakfı Başkanı Yücem Rasımoğlu bir konuşma yaptı.
  Leymosun Kültür Vakfı’nın düzenlediği piknikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Akıncı, Leymosunluları her sene buluşturan Leymosun Kültür Vakfı’na, gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerden ötürü teşekkür etti.
  “Bir araya gelerek eski günleri yad etmek hepimiz için öyle inanıyorum ki çok güzel oluyor” diye konuşan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, insanın köklerini hatırlamasının önemine değindi.
Artık aramızda olmayan Leymosunlu büyüklerimizi saygı ve rahmetle andığını belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, Leymosunluların fotoğraflarının sergilendiği serginin çok değerli hatıralar barındırdığını söyledi. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, sergilenen resimlerin yazılarla desteklenerek bir kitap haline getirilebileceğini ifade ederek bunun gelecek kuşaklara bırakılabilecek güzel bir hediye olacağına vurgu yaptı. 

Kültürümüzü yaşatacağız

  Leymosun Kültür Vakfı Başkanı Yücem Rasımoğlu da yaptığı konuşmada, etkinliğin 7’ncisini gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirterek, organizasyona katkı koyanlara teşekkür etti.
Vakıf olarak Leymosun kültürü, değer ve geleneklerini yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya yönelik birçok etkinlik düzenlediklerini dile getirerek bu etkinlikler hakkında bilgi veren Rasımoğlu, etkinlikte herkesin güzle bir gün geçirmesini diledi.
  Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de, Leymosunluları bir araya getiren ve bu yıl 7’ncisi düzenlenen pikniğe katkı koymaktan mutluluk duyduklarını belirterek, pikniğe her yıl yurt içi ve yurt dışından Leymosunluların katıldığını belirtti.
  Leymosunluların ve Kıbrıs Türk halkının, geçmişini, kültürünü, değerlerini geleceğe aktarmaya yönelik kitap yayınları, arşivleme çalışmaları ve bu gibi organizasyonların büyük önem taşıdığına vurgu yapan Güngördü, bu değerlerin geleceğe aktarılmasına yönelik her türlü çalışmaya belediye olarak katkı koymaya hazır olduklarını kaydetti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474