banner564

Haberi okuyan  polise koştu

Sahte sözleşme ile öğrencilere ev kiralayan Ahmet Uğurlu Şanlıtürk hakkındaki şikâyetler artıyor

Haberi okuyan  polise koştu
banner598

Suna ERDEN
Lefkoşa’da kurduğu sahte emlak şirketi aracılığı ile sosyal medyada başkalarına ait evlerin reklamını yapıp, irtibata geçtiği yabancı uyruklu öğrencilere kiralayan Ahmet Uğurlu Şanlıtürk hakkındaki soruşturma devam ediyor. 
Sahte sözleşmeler ile evleri kiralayıp 12 öğrenciden 73 bin 290 TL nakit para temin eden zanlıya ait iki adreste yapılan aramada birçok kira sözleşmesi bulundu. Öte yandan zanlı ile ilgili gazetelerde çıkan haberi okuyan çok sayıda mağdurun polise giderek şikayette bulunduğu öğrenildi. Zanlının Girne’de de suç işlediği, şikâyetçi sayısının arttığı belirtilirken, dün ek süre talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Duruşmaya çıkarılan zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Şanlıtürk’ün 7 ay önce kurmuş olduğu sahte emlak şirketi Heaven Island Exclusive Real Estate aracılığı ile başkasına ait evleri Facebook üzerinden tanıtımını yaparak kiraladığını söyledi. Polis, zanlının yabancı uyruklu üniversite öğrencilerine sahte kira sözleşmeleri ile ev kiralayıp 12 öğrenciden toplam 73 bin 290 TL nakit para temin ettiğini açıkladı. 
İlk şikayet 4 Aralık’ta geldi
İlk şikâyetin 4 Aralık 2018 tarihinde geldiğini ve zanlının tespit edilememesi yüzünden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nden derdest emri temin edilerek, KKTC genelinde aranan şahıs ilan edildiğini söyleyen polis,18 Aralık’ta Girne’de bulunan Alagadi bölgesinde tespit edilerek yakalandığını ifade etti. Ballıkara, mahkeme emri ile zanlının Hamitköy ve Alagadi bölgesinde bulunan ikametgâhlarında arama yapıldığını ve Lefkoşa’da bulunan iş yerinde yapılan aramada birçok öğrenciye doldurulan sahte emlak kiralama sözleşmesinin tespit edilip emare olarak alındığını anlattı. 
Girne’de de suç işledi
Polis, zanlının Girne’de de benzer suçları olduğunu söyledi. Zanlının yakaladıktan sonra üç kişinin daha polise gelip ifade vereceğinin öğrenildiğini ve şikâyetçi sayısının artacağının kuvvetle muhtemel olduğuna değinen polis, zanlının 12 öğrenciden temin ettiği 73 bin 290 TL nakit para bulunamadığından harcama yaptığı yerlerin araştırılacağını mahkemeye aktardı. 
   Soruşturmayı yapan polis, alınacak ifadeler olduğunu söyleyerek, zanlının 5 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473