banner564

“Haklılığımız ortaya çıktı”

Kıbrıs Türk Eczacılık Öğrencileri İnisiyatifi, TDP’ye teşekkür ziyaretinde bulundu

“Haklılığımız ortaya çıktı”
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, “Kıbrıs Türk Eczacılık Öğrencileri İnisiyatifi”ni kabul etti.
TDP’den yapılan yazılı açıklamaya göre inisiyatif sözcüsü Çağın Korkmazer, Özyiğit’i eczane açılışlarına mesafe kısıtlaması getiren tüzük konusunda başlattıkları mücadelede kendilerine destek olan TDP’ye teşekkür etmek için ziyaret ettiklerini söyledi.
Tüzüğün kısa süre önce geri çekildiğini ve bu kararın Resmi Gazete’de yayımlandığını belirten Korkmazer, tüzüğün geri çekilmesinde TDP’nin açtığı davanın en etkili neden olduğunu kaydetti. 
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Eczacılık Tüzüğü’nün iptal edilerek bu kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının hem Eczacılık okuyan öğrencilerin, hem de TDP’nin ortaya koyduğu görüşlerin haklılığını ortaya çıkardığını söyledi. 
Eczacılıkla ilgili sürecin en başından beri yanlış yönetilmesi nedeniyle Eczacılar Birliği ile eczacılık okuyan öğrencilerin kutuplaştığını, öğrencilerin haksız yere mağdur edildiğini ve böylece konunun mahkemeye taşındığını söyleyen Özyiğit, “Öyle anlaşılıyor ki konunun yargıdan döneceğini anlayan hükümet daha fazla ısrar etmeyerek yanlıştan dönmüştür” dedi.
Birçok sektörde olduğu gibi eczacılık sektörü ile ilgili de planlama ve düzenleme yapılmasının elzem olduğunu, TDP olarak bu görüşe tam destek verdiklerini ifade eden Özyiğit, ancak bu yapılırken de kimsenin mağdur edilmemesi gerekliliği üzerinde durdu. 

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2015, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474