banner564

‘Halk asla razı olmaz’

Akıncı, bunca deneyimden sonra güvenliğin tehdit altına alınamayacağını söyledi

‘Halk asla razı olmaz’
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıslı Türklerin, yaşadıkları bunca acı deneyimden sonra özgürlüklerinin, eşitliklerinin ve güvenliklerinin tehdit altına alınmasına asla razı olmayacağını vurguladı.

Akıncı, Ada'nın huzur ve barış içinde bir geleceğe yol alabilmesi için siyasi irade ve kararlılıkla hareket edeceklerini, KKTC'nin kuruluş kararında ve bağımsızlık bildirgesinde ifade edildiği üzere çözüm hedefi doğrultusunda Birleşmiş Milletler ile iş birliği içerisinde çabalarını sürdüreceklerini belirtti.
Akıncı, KKTC'nin 36. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Atatürk'ün barışçı ve çağdaş değerlerine daha ilk günden sıkı sıkıya bağlanan Kıbrıslı Türklerin bu ilkeleri bundan sonra da rehber edinmeye devam edecektir. Dünyada her şey için, hayat için, başarı için en hakiki yol gösterici bilimdir diyen Büyük Önder'in gösterdiği yoldan şaşmamak esastır. Kıbrıslı Türkler, aradan geçen bunca yıldan ve yaşadıkları bunca acı deneyimden sonra özgürlüklerinin, özgünlüklerinin, eşitliklerinin ve güvenliklerinin tehdit altına alınmasına asla razı olmayacaklardır. Barışın değerini savaşı yaşayarak öğrenen bir toplum olarak, Kıbrıs'ta adil ve eşitlikçi bir çözümün ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu biliyor ve görüyoruz. Bu bilinçle Büyük Önder'in ilkelerine sımsıkı sarılarak 'yurtta barış dünyada barış' diyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bu günlere ulaşmamızdaki en büyük fedakarlığı yapan aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum, gazilerimizi saygıyla anıyorum. Cumhuriyet Bayramı'nızı içtenlikle kutluyor hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Eski büyükelçileri kabul etti
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı,  Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi olarak 2000- 2004 yılları arasında görev yapan Hayati Güven ile 2010 yılında görev yapan Kaya Türkmen’i kabul etti.
Yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Akıncı, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmak amacıyla KKTC’de bulunan Hayati Güven ve Kaya Türkmen’le, Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen kabulde, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Şehit aileleri ile görüştü
Bu arada Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için ülkede bulunan Mustafa Işık başkanlığındaki Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği yönetimi ve Azerbaycan Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Birliği Başkanı Emin Hasanali’yi kabul ederek görüştü.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474