banner564

Halk destek veriyor

Kemal Dürüst ve Faiz Sucuoğlu, Güzelyurt’a devlet hastanesi yapımıyla ilgili projenin tamamlanarak ihale aşamasına geldiğini bildirdi

Halk destek veriyor
banner598
Hakan YILDIRIM
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Güzelyurt’ta yapılması düşünülen yeni hastane arazisinde incelemelerde bulundular.
İki bakan yaptığı açıklamada, Güzelyurt’a devlet hastanesi yapımıyla ilgili projenin tamamlanarak ihale aşamasına geldiğini, Aralık ayında temel atılacağını söyledi.
Güzelyurt milletvekilleri ile Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve bölge halkı da araziye gelerek yeni hastane projesine destek verdiklerini belirtti.
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, ülkedeki 5 ilçeden ikisinde hastane olmadığını belirterek, Güzelyurt ve İskele’nin de artık hastanesinin olacağını vurguladı.
Sucuoğlu, Güzelyurt’ta yeni inşa edilecek hastanenin projesinin tamamlandığını, kısa süre içerisinde ihaleye çıkılacağını ve Aralık ayı sonunda hastanenin temellerinin atılacağını söyledi.
Planlama ve İnşaat Dairesi’nce başlatılan hastane projesinin ivedi olarak ele alınması için Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’le birlikte çalıştıklarını söyleyen Sucuoğlu, projenin süratle tamamlandığını da ifade etti.

“3 katlı 120 yatak kapasiteli olacak”
Sucuoğlu, hastane binasının 3 katlı, 120 yatak kapasiteli ve 16 bin 560 metre kare kapalı alana sahip olacağını belirterek, hastanede; poliklinik, dahiliye, kadın doğum, çocuk, göz, kulak-burun-boğaz, cerrahi, üroloji, fizik tedavi, ortopedi bölümleri, biyokimya, patoloji, bakteriyoloji, hematoloji laboratuvarları, hemodiyaliz, eczane, EKG ve röntgen odaları ile 2 lokal ameliyathane bulunacağını anlattı.

Dürüst: Her ilçede sağlık hizmeti olmalı
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Bakan Sucuoğlu ve ekibine kararlı duruşlarından ötürü teşekkür ederek, sağlık hizmetlerinin her ilçede olması gerektiğini söyledi.
Yeni hastanenin bir an önce hayata geçmesi için Bakanlık olarak destek olmaya devam edeceklerini söyleyen Dürüst, sadece Güzelyurt için değil, İskele ve Lefkoşa’ya yapılacak hastaneler için de yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Vatandaş ne dedi? 

Turgut Sarmış: Hastane bizim önceden beri ihtiyaç duyduğumuz bir durumdu. Çok sevindik. Bakanlarımıza ve hükümetimize güvendik. Halkımıza çok yararlı bir yer olacaktır. Tüm gücümüzle hükümetimizin yanındayız.

Gürkan Uzkafalı: Çok güzel. Artık Lefkoşa’ya gitmek zorunda kalmayacağız. Acil bir durumda artık burada tedavi göreceğiz. Bu durum bizi çok mutlu etti.

Serdar Çulluoğlu: Çok mutluyuz, gururluyuz. Tüm emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Hastanenin çok gerekli olduğunu ifade ediyoruz, hastane çok gerekliydi, Güzelyurt’un kesinlikle verilmeyeceğini bir kez daha buradan söylemek isterim.

Asım Methi: Hastanenin açılıyor olması şahane bir şey. Yıllardır bunu bekliyorduk. Bir hastamızı Cengiz Topel’e gönderirken yolda hayatını kaybediyordu. Şimdi burada açılması, bütün bölgeye büyük hizmet verir. Yakın mesafe ve donanımlı bir hastane olacak. Daha önceden yapılması gerekiyordu ama olsun. Şimdi yapılıyor ve mutluyuz.

Lefkelilerden Sucuoğlu’na tepkili
Öte yandan Lefke ve Yöresi Sivil Toplum Örgütleri, Sağlık Bakanlığı’nı, Güzelyurt’ta inşa edileceği iddia edilen yeni hastane için yer tetkikinde bulunmasını protesto ederek, kararın geri alınması çağrısını yineledi.
Sivil toplum örgütleri, bölgeye yeni bir hastane inşa etmek yerine, Cengiz Topel Hastanesi’nin geliştirmesi ve II. Basamak Hekimlik Hizmeti verir hale getirilmesi gerektiğini belirtti.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Lefke ve Yöresi Sivil Toplum Örgütleri Koordinatörlüğü, mevcut hastanelerin doktor ve diğer eksiklikler nedeniyle işlevsiz hale geldiği günümüzde, Güzelyurt’a yapılacağı iddia edilen yeni hastanenin nasıl çalıştırılacağının açıklanmasını istedi.
Açıklamada, KKTC’deki sağlık sisteminin çöktüğü ve her geçen gün daha da geriye gittiği ileri sürülerek, vatandaşın hak ettiği çağdaş sağlık hizmetinden çok uzak bir sağlık hizmeti aldığı savunuldu.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2016, 07:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473