banner564

Halk rahatladı

Rum Sağlık Bakanlığı, Ebola konusunda tüm önlemleri aldıklarını açıkladı

Halk rahatladı
banner598
   Rum Sağlık Bakanı Hristos Patsalis, Ebola virüsü konusundaki endişeleri yatıştıran bir açıklama yaptı. Simerini gazatesinin haberine göre Patsalis, virüsle mücadele için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirtti.
    Patsalis, aldıkları önlemler kapsamında hastalıkla ilgili kamuoyuna detaylı bilgi verdiklerini, Rum Dışişleri Bakanlığı ile işbirliği içerisinde seyahat yönetmeliği yayımladıklarını, detaylı bir mücadele planı hazırladıklarını ve limanlar ile havaalanlarını, hastalığın belirtilerinin ne olduğu ve hastalığın belirtilerinin görülmesi halinde, ne gibi şeyler yapılabileceğine dair bilgilendirdiklerini ifade etti.

Riski yüksek ülke

   Öte yandan, Enjeksiyon yoluyla kullanılan uyuşturucu maddelerin AİDS ve Hepatit gibi bulaşıcı hastalıkların yayılmasında ciddi bir unsur teşkil ettiği ve Güney Kıbrıs’ın bu açıdan yüksek riskli ülkeler arasında bulunduğu haber verildi. 
   Haberi veren Fileleftheros gazetesi, 2012 yılında Rum kesiminde damar yoluyla uyuşturucu madde kullananlar arasında yapılan bir araştırmaya göre, kullanıcıların yüzde 55,4’üne pozitif Hepatit C teşhisi konulduğunu yazdı.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2014, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473