banner564

‘Kürtler karlı çıkacak’

Türkiye’de bugün gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimi Güney Kıbrıs’ta da dikkatle izleniyor

‘Kürtler karlı çıkacak’
banner598
   Türkiye’de bugün yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri Rum gazetelerinde geniş yer buldu. Politis; “Çözüm Konusunda İyimserlik” başlığıyla aktardığı haberinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesinden Türkiye Kürtlerinin karlı çıkacağı değerlendirmesinde bulundu ve şu ifadelere yer verdi:
   “Türkiye Kürtleri, Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Cumhurbaşkanlığı’na seçilmesinden sonra Kürt meselesinin çözüm yörüngesine gireceği umutlarını koruyorlar. Kürt aday Selahaddin Demirtaş’ın oyların yaklaşık yüzde 10’unu toplamasının beklenmesine karşın bugünkü cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en büyük galibi kuşkusuz Kürtler olacak.”

“Erdoğan için zafer

  Haravgi, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili haberinde “Erdoğan İçin Zafer... Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinden Hemen Önce Yapılan İki Yeni Anket Rahatlatıyor” başlığını kullandı. 
   Fileleftheros; “Tayyip Erdoğan, Turgut Özal Senaryosunu mu, Putin Senaryosunu mu izleyecek” başlıklı haberinde, Türkiye’de Cumhurbaşkanı’nın ilk kez halk tarafından belirleneceğine dikkat çekti. Gazete, seçim sonrasında Cumhurbaşkanı’nın yetkilerinin artırılmasıyla Türk siyasi sisteminin değişeceğini iddia etti.

Demirtaş’ın alacağı oylar önemli

   Gazete, “Kürtlerin rolünün artmakta olduğunu” belirttiği haberinde, “Cumhurbaşkanlığını kazanmayacak olmasına karşın” Demirtaş’ın toplayacağı oyların Kürt sorununun ileri götürülmesi konusunda belirleyici olacağını yazdı. 
   Demirtaş’ın adaylığının “Kürtlerin özerkliği ve daha çok siyasi haklarla ilgili siyasi mesajlar verdiğini, alacağı oy oranının, Kürt taleplerinin ana Türk politika sahnesinde ileri götürülmesi perspektifleri açacağını” belirten gazete, seçimler ikinci tura kalırsa da Erdoğan’ın Kürtlere, oylarına ihtiyaç duyacağından bir işbirliği olanağı sağlayacağını, “bunun da Kürtlerin Türk siyasi sahnesinde çok önemli bir konum edinmeleri anlamına geldiğini” savundu.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2014, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474