banner564

"Hamas’a selam direnişe devam”

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları Girne’de protesto edildi

banner598
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları KKTC'de de protesto edildi. Girne'de önceki gün cuma namazı sonrası Nurettin Ersin Paşa Camisi'nin bahçesinde toplanan Akademi Kıbrıs Gelişim Platformu üyeleri, saldırıda hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Daha sonra Nurettin Ersin Paşa Camisi'nden Ramadan Cemil Meydanı'na kadar yürüyen grup, ellerinde "Hamas’a selam, direnişe devam", "Filistin ümmetin namusudur" yazılı pankartlar taşıyarak İsrail aleyhinde slogan attı. 
Akademi Kıbrıs Gelişim Platformu Koordinatörü Fadıl Şenverdi yaptığı açıklamada, Filistin topraklarının yalnızca Filistin'de yaşayan Müslüman Arapların toprakları değil, tüm Müslümanların ve İslam aleminin toprakları olduğunu ifade etti. 

Filistinliler için dua ettiler
Dünyanın en büyük sermayesinin Yahudilerin elinde bulunduğunu savunan Şenverdi, şunları söyledi:
"Yahudiler bu güçleriyle istedikleri takdirde Kanada ve Afrika gibi dünyanın boş ve verimli arazilerinden çok geniş topraklar alabilir ve oralarda rahat bir hayat sürebilirler. Bu güçlerine rağmen bir avuç Filistin toprağında her gün ölüm korkusuyla yaşamalarının bir hikmeti olması gerek. Bu da o toprakları ellerinde tutmayı başarabildikleri takdirde İslam aleminin tepesine binmek ve tüm dünyayı hükümranlıkları altına almaktır. Bunu asla başaramayacaklar."
Grup, daha sonra Filistinliler için dua ederek olaysız bir şekilde dağıldı. 

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2014, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474