banner564

Hangisi suçlu

Girne’de 4 dönem belediye başkanlığı yapan Sümer Aygın, oğluna ait işyerinin de sular altında kaldığını belirterek, şimdiki Başkan Nidai Güngördü’yü eleştirdi

Hangisi suçlu
banner598
Melin DOBRAN
   Girne’yi teslim alan su baskınları çok sayıda vatandaşa mağduriyet yaşattı. Bazı ev ve işyerleri sular altında kalırken, kent içinde bazı bölgelerde kum ve çakıl birikintileri oluştu.
   Girne’de 4 dönem belediye başkanlığı yapan Sümer Aygın’ın oğluna ait işyeri de sular altında kaldı. Diyalog’a konuşan Aygın, şimdiki Belediye Başkanı Nidai Güngördü’yü ‘personel sayısını artırmak ve buna karşın önlem almamakla’ suçladı.
   Güngördü de Diyalog TV’nin canlı yayınına bağlanarak Aygın’a ağır sözlerle karşılık verdi.
   
Belediye sokakta yoktu
   Girne Belediyesi eski Başkanı Sümer Aygın“Oğluma ait iş yerini de su bastı. Onlara yardıma geldim. Çizmeler akşamdan beridir ayağımızdan çıkmadı Halkımıza geçmiş olsun” diyerek, şunları kaydetti:
    “Bir felaket daha yaşadı Girne kenti. Bunun ardından iyi idare edilmediğimizin ispatı ortaya çıktı. Yıllardır görev yapmış biri olarak, gelmiş geçmiş hükümetlere hep sorunlarımızı aktardık. Düzenlemeler gündeme gelse halkımız, daha rahat yaşayacak ve bu tür olaylar yaşanmayacaktı. Yağmurların sele dönüşmeden önce alınması gereken tedbirleri, görev boyunca hep sıcak tuttuk. Girne’ye zarar veren hadise, dağlardan gelen sulardır.
   Biz bu işleri dört dörtlük yapamadığımız için, halk karar verdi ve değiştirdi. Bu işlerin sorumluluğunu geçmişe ciro etmek çok yanlıştır. İki buçuk yıl görevde olan yönetim, personel sayısını 300’den 500’e çıkardı. Bu hadise yaşanırken belediye sokakta yoktu, birkaç kişi vardı. Donanım, kıyafet ve sayısal olarak yetersizdi. Belediyenin otoritesini şehirde hissetmek çok güç. Bunu ben değil vatandaş söylüyor. Bundan sonra alınacak olan tedbirlerle ilgili ciddi çalışmalar yapılması lazım.”

Güngördü veryansın etti
   Eski Başkan Sümer Aygın’ın eleştirilerine sert ifadelerle karşılık veren şimdiki Başkan Nidai Güngördü, yağışların normalin üzerinde olduğunu belirterek, belediyenin ilgisiz ve yetersiz kaldığı yönündeki iddiaların kasıtlı olduğunu söyledi.
   Böylesi bir günde bile propaganda yapıldığını ifade eden Güngördü, belediyede çalışan sayısının 500’e çıkarıldığı yönündeki iddianın asılsız olduğunu belirtti. 

Vatandaş ne dedi.. ??

Kemal Taner
“Geçen yıl da iş yerimi su basmıştı bu yıl yine ayni şey başıma geldi. Mobilya dükkânım var ve bütün iş makinelerim zarar gördü. Belediye personeli gelip bahçe duvarı yıkıp, suyun dışarıya akmasını sağladı. İş yerim çamur içerisindedir. Evimi de su bastı, temizledik. İş yerimi temizlemek için uğraşıyoruz.”

Zeki Erekli
“Fazla yağmurdan dolayı iş yerimi su bastı. Hem de müşterilerim içerdeyken. Geceden beridir uğraşıyoruz. Müşterileri pencereden dışarıya çıkardık. 75 yaşında yaşlı bir adam vardı, sırtımızda dışarıya çıkardık ve ambulansla hastaneye zor gönderdik. Selin ardından buzdolaplarımız kullanılmaz hale geldi. Zarardayız ve iş yapacak durumda değiliz. Gelen müşteriyi geri çevirmek zorunda kaldık. Zaten her yer çamur içerisinde kimse burada oturmaz. Geçen yıl da aynısını yaşadık, yine tedbir alınmadı. Belediyeden memnun değilim. Akşamdan beridir belediyenin bir personeli bile gelmedi. Sadece muhtar yardımımıza geldi.
Foto altı
Eski Belediye Başkanı Sümer Aygın, oğluna ait işyerinin sular altında kalması nedeniyle çizmeleri giyip yardıma koyuldu

İtfaiye ve Sivil Savunma ekipleri, mağdur olan vatandaşların yardımına koştu

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2016, 08:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474