banner564

Hasan Sungur: Yeni yasa şart

Yeniden başkanlığa seçilen Hasan Sungur, sektördeki en büyük sorunun kaçak emlakçılar olduğunu belirtti

Hasan Sungur: Yeni yasa şart
banner598
Pelin YÜKSELAY

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Genel Kurulu’nda yeniden Başkan seçilen Hasan Sungur, birliğin çalışmaları ve yaşadığı sıkıntılarla ilgili Diyalog’a konuştu. 
Sungur,  birliğin kurulması için çalışmaların 1986’da başladığını, 1988 yılında ise resmen birliğin kurulduğunu belirtti. Birliğin ilk toplantısını da Kardeş Ocağı’nda yaptığını, ilk başkanının Ali Argüden olduğunu dile getiren Sungur, daha sonra Mehmet Küçük, Mehmet Bozalanlar ve ardından da kendisinin Başkanlık görevini yürüttüğünü anlattı.
Sungur, 2006 yılında KKTC’deki İngilizlerle bağlantılı bir emlak krizi yaşandığını hatırlatarak, bu dönemde anlayamadıkları bir biçimde, Lefkoşa Kaymakamlığındaki evraklarının kaybolduğunu dile getirdi. Sungur bu durumda mecbur kalarak 2008 yılında bir daha kayıt yapmak zorunda kaldıklarını anlatarak, birliğin kuruluş yılı ile ilgili yaşanan çelişkilere de son noktayı koymuş oldu. 
2007 yılında Kıbrıs’ta emlakçılık sektöründe bir dönüm noktası yaşandığını dile getiren Sungur, 17 Nisan 2007 tarihinde Emlakçılık ve Lisans Yasası’nın geçtiğini belirtti. Yasanın geçmesine rağmen çalışmadığını vurgulayan Sungur, o dönemde verilen lisanslarda bir başıboşluk yaşandığını savundu.
Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Sungur, yasanın önemli olmasına rağmen, görevini yerine getiremediğini söyledi.

“Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Yasası yolda”
Sungur, sözlerine şöyle devam etti:
“Biz bu boşluğu hissettiğimiz için birlik olarak Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Yasası’nı hazırlattık. Sayın Emine Çolak’a ilgili yasayı verdik, kendisi ilgileniyor. Çok kısa bir zaman sonra Yasa olarak geçmek için hazır vaziyete gelecek. Arkasından da Meclis’e yasamızı aktaracağız. Bu yasanın geçmesi bizler için çok önemli bir olaydır. Özellikle 2006-2007-2008’de kaçak emlakçılar ve kaçak müteahhitler türemiştir. Bu yasa ile bu kaçak emlakçılığın önüne geçebiliriz.”

“İddialar, takibimiz altında”
Sungur, son zamanlarda basında çıkan bir şirketin, Rusları kandırarak KKTC’de ev sattığı haberleri üzerine de konuyu araştırdıklarını belirtti. Sungur, gerekli bilginin edinildiği zaman açıklamanın basına yapılacağını kaydetti. Bunun yanında Rus alıcılara da yöneldiklerini dile getiren Sungur, Rus alıcılar için özel çalışma başlattıklarını ifade etti. Sungur çalışmalar kapsamında Rusların ülkemize davet edileceğini ve tanıtımlar yapılacağını dile getirdi. Sungur bu kapsamda bünyelerinde Rusça bilen bir kişi çalıştıracaklarını da sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2015, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473