banner564

Hayal kırıklığına uğradı

Londra’ya gitme hayaliyle yola çıkan Ramazan Akyel, sahte Bulgaristan pasaportu ile çıkış yapmaya çalışırken Ercan’da yakalandı

Hayal kırıklığına uğradı
banner598

 Suna ERDEN

İngiltere’ye gitmek için sahte Bulgaristan pasaportu ile ülkeden çıkış yapmaya çalışan Ramazan Akyel’in yolculuğu yarım kaldı.
Zanlı Türk Havayolları’nın İstanbul aktarmalı Londra’ya gidecek olan uçağa binmek üzereyken yakalandı. Yapılan soruşturmada zanlının 20 Ekim’de ülkeye giriş yaptığı, 21 Ekim’de de çıkış yapmaya çalıştığı tespit edildi.
Hakkında soruşturma başlatılan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Ramazan Akyel’in 20 Eylül 2019 tarihinde Ercan Havalimanı’ndan KKTC’ye giriş yaptığını söyledi.
Soruşturma memuru, kendisine ait kimlik ile ülkeye giriş yapan zanlının bir gün sonra Turhan Osman Mehmet adına düzenlenmiş sahte Bulgaristan pasaportu ile çıkış yapmaya çalıştığını ifade etti. 
Polis, zanlının Türk Havayolları’nın İstanbul aktarmalı Londra’ya gitmekte olan uçağa binmek için görevli memura verdiğini ancak kısa sürede fark edildiğini belirtti.
Gözaltına alınan zanlının üzerine kendisine ait kimlik, sahte Bulgaristan pasaportu ve sürüş ehliyeti tespit edilerek emare alındığını belirten polis, ifadesinde suçunu kabul ettiğini söyledi.
Polis, soruşturmanın devam ettiğini, zanlının sahte pasaportu nasıl temin ettiğinin araştırılacağını belirterek, 3 gün tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473