banner564

Hayati tehlikesi var

Girne’de meydana gelen kavga nedeniyle mahkemeye çıkarılan Bulut Akacan tutuklama kararının ardından hastaneye kaldırılırken, boksör koruması tarafından darp edilen Zeki Asımoğlu’nun durumunun kritik olduğu açıklandı

Hayati tehlikesi var
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de önceki gün Çetinkaya Spor Kulübü Yöneticisi Erhan Başay ile arkadaşı Zeki Asımoğlu’nu ciddi şekilde darp ettikleri gerekçesi ile gözaltına alınan iş adamı Bulut Akacan ile korumaları Vasıf Kurbanov ve Orçun Özorçun dün tutuklama talebi ile sabahın erken saatlerinde Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Mahkemeye kelepçeli olarak getirilen Akacan ile korumaları duruşma salonuna sokulurken, herhangi bir yakınının olmaması dikkati çekti.
Duruşmada zanlılar adına avukat Mustafa Asena hazır bulunurken, dava Yargıç Meltem Dündar huzurunda görüşüldü. 
İddia makamı, zanlılar hakkında hazırlanan iddianameyi soruşturmayı yapan polis aracılığı ile mahkemeye aktardı. 
Girne Adli Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Soyel, olayın önceki gün saat 14.00 sıralarında, Salih Miroğlu Caddesi üzerinde meydana geldiğini söyledi. Soyel, olayla ilgili kamera görüntülerini tek tek incelediklerini ifade ederek, elde edilen bulguları aktardı. 

Önce koruma içeriye girdi
Soyel, Erhan Başay ile arkadaşı Zeki Asımoğlu’nun cadde üzerinde bulunan bir restoranda bulunduğu esnada zanlı Kurbanov’un yanlarına gittiğini ve bir süre kaldıktan sonra dışarı çıktığını ifade etti.
Dışarı çıkan zanlı Kurbanov’un Akacan’a bir şeyler söyledikten sonra bu kez hem Akacan hem de iki korumasının içeri girdiğini kaydeden polis, olayların da bu dakikadan sonra başladığını açıkladı.
Soruşturmayı yapan polis, Akacan’ın, Başay ve Asımoğlu’nun yanına gittiğini, masalarına oturduğunu, sert bir şekilde elini masaya vurup konuşmaya başladığını söyledi. 
Polis, bu esnada zanlı Özorçun’un, Başay’ın boğazını sıktığını, yüzüne tokat attığını ve Kurbanov ile birlikte yerde sürüklediklerini ifade etti.

Yumruklardan dolayı hafızasını yitirdi
Zanlı Özorçun’un Başay’ı tuttuğunu, Akacan’ın ise darp ettiğini açıklayan polis, zanlı Kurbanov’un ise Asımoğlu’nun yüzüne 3-4 kez yumruk atıp ciddi şekilde darp ettiğini ifade etti. 
Polis, darp edilen Asımoğlu’nun alt dişlerinin kırıldığını, hafızasını yitirdiğini, beyninde ödem ve kanama oluştuğunu söyledi. 
Soyel, olayda ciddi şekilde yaralanan Zeki Asımoğlu’nun Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nde yapılan tedavisinin ardından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine sevk edildiğini, yoğun bakımda tedavi altına alındığını ifade etti.
Asımoğlu’nun hayati tehlikesi olduğunu ifaden eden polis,  soruşturmanın devam ettiğini ifade ederek, zanlıların 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

“Biz de darp edildik”
Polisin ardından söz hakkı alan zanlıların avukatı Mustafa Asena, öncelikle tutukluluk süresine itiraz etti ve soruşturmanın tamamlanmış olduğunu savunarak, teminat talep etti. Asena ayrıca müvekkillerinin olay sırasında darp edildiğini ve şikâyetçi olabileceğini belirterek, zanlıların, hastanede doktor kontrolünden geçirilmelerini talep etti. 
Duruşma sonucu Yargıç Meltem Dündar, soruşturmanın devam ettiğine, meselenin çok ciddi olduğuna değinerek zanlılar aleyhine 3’er gün tutukluluk emri verdi. Yargıç, ayrıca zanlıların doktor kontrolünden geçirilmesi yönünde de karar aldı.

Özel hastaneden, devlet kontrolüne
   Duruşma sonrasında doktor kontrolü isteyen Bulut Akacan, önce Girne Akçiçek Hastanesi’ne götürüldü, daha sonra göğüs ağrısı şikâyetiyle Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde müşahede altına alındı. Akacan, gece saat 22.30 sıralarında ise ambulans ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne sevk edildi. 
Akacan’ın sevk edilmesini sağlayan etkenin ise İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ve Sağlık Bakanı Filiz Besim’in devreye girmesi olduğu belirtildi. 

Soruşturma başlatıldı
Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nden giden bir ekibin, özel hastanede Akacan’ın durumunu kontrol ettiği ve sevk edilmesinde sakınca olmadığı kanısına vardığı kaydedildi.  
Akacan’ın sağlık durumu hakkında ise herhangi bir açıklama yapılmadı.
Bu arada adli vakalarda gözaltındaki kişilerin sadece devlet hastanelerinde kalması veya bakılması yasalarla düzenlenirken, Akacan’ın özel hastaneye sevki ile ilgili soruşturma başlatılacağı belirtildi. İç İşleri Ayşegül Baybars’ın soruşturma talimatı verdiği öğrenildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474