banner564

Hedef 40 milyar dolar 

Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk, “Türkiye’yi turizm kurtaracak” dedi ve önemli gelişmelere dikkat çekti

Hedef 40 milyar dolar 
banner598

  Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk, Türk turizminin 2019 ve 2020’de önemli gelişmeler yaşayacağını ve gelirlerin artacağını söyledi.

   Diyalog TV’de ‘Son Durum’ programına katılan ve Türkiye’nin ekonomik durumuna ilişkin görüşlerini açıklayan Tibuk “Türkiye’yi turizm kurtaracak” dedi.
   En başarılı sektörün turizm olduğuna dikkat çeken Tibuk, geçtiğimiz yıl İspanya ve İtalya’ya giden turistlerin bu yıl Türkiye’ye yöneleceğini belirten Tibuk “turizm gelirleri 40 milyara çıkınca Türkiye’nin sorunu kalmaz” diyerek, erken rezervasyonlarda ciddi artışların yaşandığını kaydetti.
   Tibuk şöyle dedi:
   “Türkiye’de ekonomik durgunluk var. Ama finans fena değil. Türkiye’yi turizm kurtaracak. Türkiye’de şimdi en başarılı sektör turizm. Ve 40 milyar dolarlık turizm geliri olursa, dış ticaret açığımızı kapatıyor.  50 milyar kapatıyor ama 40 milyar turizmden geldiği zaman kalan 10 milyarı finanse etmek daha kolay. 
    Ben onun için turizm sektörünü Türkiye’de çok başarılı buluyorum. Çok çalışkan adamlar. Müthiş güzel hizmet veriyor ve seneye dolacak. Herkes çok memnun. Hatırlarsanız 2-3 sene önce ben size söyledim. Şimdi turistler gelmiyor, İspanya’da İtalya’da sefil perişan olacaklar, koşa koşa dönecekler. Ne hizmet, ne para, ne kaliteli servis yok. Bu da bizim avantajımız. Biz hizmeti de çok iyi veriyoruz. Ve Türk ekonomisini seneye turizm kurtaracak.  Yeter ki hükümet finans camiasının güvenini kaybetmesin. Hep söylerim finansçıları sevmesen de iyi geçineceksin. Ne düşündüklerini bileceksin. Sen bir bakkalsın bankadan kredi kullanıyorsun. O banka müdürünün ne düşündüğünü bileceksin. Yoksa kredini keser senin, orda kalırsın. Mesela gittin bir lüks villa aldın. Hemen bozulur banka md sana. Bana bu kadar borcun varken niye bu kadar villayı aldın diye sorar sana. Bunun gibi Türk ekonomisinin bu olumlu seyrini devam ettirmek için, Ankara’dakilerin ekonomi konusunda konuşmamaları lazım. Serbest piyasaya kendini bırakacaksın.”   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473