banner564

Hedef belli

“Sağlığı daha ileriye taşımak için çalışıyoruz” diyen Bakan Pilli, Lefkoşa'ya yapılacak yeni hastanenin temelinin 2020’de atılacağını söyledi

Hedef belli
banner598

 Sağlık Bakanı Ali Pilli, hükümet olarak hedeflerinin 2020'de Lefkoşa'ya yeni hastane için temel atmak olduğunu açıkladı. 

Bakan Pilli, BRT’de kayıldığı programda sağlığın önemine işaret ederek hükümetin mevcut sağlık sisteminin daha ileriye taşımak için çalıştıklarını anlattı.
Bütçede sağlığa ayrılan payın yüzde 7 olduğunu işaret eden Pilli bütçenin yetersiz olduğunu kaydetti. Az olan bütçe olanaklarına rağmen yapılabilecekler olduğunu kaydeden Bakan Pilli "Sağlığı daha ileriye taşımak için çalışacağız" dedi.
Sağlıktaki en büyük sıkıntılardan birinin altyapı eksiklikleri olduğunu ifade ede Sağlık Bakanı Pilli, hastanelerin mutlaka yenilenmesi gerektiğine dikkati çekti. Pilli Lefkoşa Devlet Hastanesi'nin yetersiz olduğunu belirtti. Lefkoşa'ya yeni bir hastane yapılmasının önemine işaret eden Pilli mevcut hastanenin de "yardımcı bir hastane" olarak hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.
Yeni devlet hastanesi yapımı ile ortada hazır bir proje olmadığını söyleyen Bakan Pilli "Düşünülmüş ancak ortada somut bir proje oluşturtulmuş değil" dedi. "Bizim amacımız Lefkoşa’da 2020'de yeni Lefkoşa Devlet Hastanesi'nin temellerini atmaktır diyen Pilli bu yönde girişimleri olduğunu açıkladı.
Önceliklerinin Güzelyurt Hastanesi'nin de yarım kalan projelerinin tamamlanması olduğunu ifade eden Pilli, 9 Aralık’a kadar Güzelyurt Hastanesi’nin ihaleye çıkılabilecek kadar projelerinin hazır durumda olacağını belirtti.

Memur-Sen’i kabul etti
Öte yandan Memur-Sen Başkanı Akın Manga ve beraberindeki heyet Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’ye nezaket ziyaretinde bulundu. 
Yapılan açıklamaya göre sendikanın temel hedef ve ilkelerini benimseyen herkese kapılarının açık olduğunu belirten Manga, yeni yönetim kurulu üyelerini tanıttı.
Faaliyet ve hedefleri konusunda Bakan Pilli’ye bilgiler veren Manga, sağlık konusunda sendika olarak beklentilerini aktardı. 
Sağlık Bakanı Pilli, Memur-Sen Genel Başkanı ve yönetim kuruluna görevlerinde başarılar diledi.

Memur-Sen’den hükümete çağrı
Öte yandan Memur-Sen Genel Başkanı Akın Manga,  kamu hizmetlerinin geçici memur, sözleşmeli memur, geçici ve taşeron işçilerle karşılanmaya çalışıldığını savunarak,  hükümete “Teşkilat yasalarındaki mevcut kadroları doldurmak için bütçeye kaynak koyun” diyerek seslendi. 
Manga, yazılı açıklamasında 2020 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nın komitede görüşüldüğünü anımsatarak, bu sorunu temelden çözmesi için Cumhuriyet Meclisi’ne de çağrı yaptı.
Posta Dairesi’nde ve şubelerinde personel eksikliğinin hat safha olduğunu, geçici statüde çalıştırılanların yoğun iş yükü altında ezildiğini savunan Manga,  Sosyal Hizmetler Dairesi’nde ve şubelerinde de benzer durumun yaşandığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2019, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473