banner564

Kalkınmanın formülü

Tatar, KKTC’nin güçlenmesi için kara, deniz ve havadaki hakların korunması gerektiğini belirtti

Kalkınmanın formülü
banner598

 Başbakan Ersin Tatar, KKTC’nin güçlenmesinin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da sözünü ettiği, kara, deniz ve havadaki hakların korunması açısından şart olduğunu vurguladı.

Başbakan Tatar, dün katıldığı Televizyon programında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. 
Başbakan Tatar bir soru üzerine “ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güçlü bir ekonomik yapıya sahip olmasının şart olduğunu, Türkiye’nin de güçlü bir KKTC’ye ihtiyacı bulunduğunu” söyledi.
Ersin Tatar, Rum ELAM partisi mensuplarının KKTC bayrağına saldırmasının üzerinden önemli bir süre geçmemesine Rum yetkililerin henüz bir tepki göstermemesinin, bu olayı tasvip ettikleri anlamına geldiğini de belirtti.
Başbakan Ersin Tatar, “Rum lider Anastasiadis’in Berlin’deki üçlü görüşme ile ilgili açıklamalarının tutumlarında bir değişiklik olmadığını gösterdiğine de dikkati çekti.
“Bizim elimizdeki anketlere göre halkımız artık federal çözüme rağbet göstermiyor. Biz federasyona karşı çıkıp iki devlet derken tabanımızın görüşünü yansıtıyoruz” diyen Tatar, “Bizim tabanımız yüzde yüz federasyona inanmıyor, federal bir çözüm olacağını düşünmüyor” dedi.

İki devletli çözümü Türkiye de destekliyor
Başbakan Ersin Tatar bir soru üzerine de “Türkiye ile iki devletli çözüm konusunda ortak görüşe sahip olduklarını” ifade etti ve Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin bu yönde pek çok açıklamaları olduğunu” anımsattı.

Maraş’ın Rum tarafına iadesini düşünmüyoruz
Başbakan Ersin Tatar başka bir soru üzerine de “Maraş’ın Rum tarafına iadesini düşünmediklerini” vurguladı.
Tatar şu ifadeleri kullandı: 
“Maraş vakıf malıydı. Şu oldu, bu oldu. Biz bu saatten sonra Maraş’ın iadesini düşünmüyoruz. Maraş’ın açılmasını düşünüyoruz. Envanter çalışması yapılıyor. Bizim mahkemelerimizin aldığı kararlar vardır. AİHM kararları vardır. Tüm bunlar da dikkate alınarak gerekenler yapılacaktır. Taşınmaz Mal Komisyonu devrede olacaktır. Süreç 1-2 sene sürebilir. Ama hükümetin duruşu açık ve nettir. Geri adım yoktur. Türkiye’den de aldığımız destek bu yöndedir. Eski sakinlerin de geri gelmesine neden olacak bir çalışma yapılacaktır, dolayısı ile AİHM’in de, BM’nin de karşı çıkacağı bir durum yoktur.”

Polly Peck’te yetkili konumda değildim ki
“ Bazı kişilerin Polly Peck’teki çalışmaları ile ilgili kendisine suçlamalarda bulunması hakkında ne düşündüğünün sorulması üzerine de Tatar şunları söyledi:
“35 sene önce Polly Peck’te çalıştım. Her seferinde beni orada çalışmamla ilgili olarak seçimlerde yıpratmaya çalışıyorlar. Benim orada yaptığım işlerden dolayı bir sıkıntım olduğuna dair bir bilgim yok. Bu konuda bilgisi, belgesi olan getirsin de görelim. O dönemde ben 27 yaşında imza yetkisi olmayan biriydim.  Ama Polly Peck işinin siyasi boyutu da var. Asil Nadir, o dönemde Kıbrıs’a ciddi yatırım yaptı. Rum tarafı da Asil Nadire karşı bir hareket geliştirdi. Bunu unutmayalım. Sosyal medyada bu konu üzerinden saldırıya uğradığım için açıklama yapma ihtiyacı duydum, o kadar.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474