banner564

Hedef büyüttü!

Son olarak polis kılığına giren ve yakayı ele veren Erdil Konyalıoğlu, “Tavuri lakaplı Mustafa Sertaç’ı da dolandırıp onun tahtına oturacağım” dedi

Hedef büyüttü!
banner598
Kılıktan kılığa girerek birçok kişiyi dolandıran ve bu suçlardan dolayı kabarık bir sabıka kaydı bulunan Erdil Konyalıoğlu, son olarak Ocak ayı içerisinde yine polis kılığına girip bir kişiden para aldığı gerekçesi ile tutuklanmıştı.  Soruşturma amaçlı üç gündür polis nezaretinde tutulan zanlının aynı gün içerisinde benzer bir suç daha işlediği ortaya çıktı.  Zanlının başka bir şahsa da polis olduğunu söyleyerek para aldığı belirlendi.  Soruşturma sonrası tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilen zanlı hedefinde Tavuri’yi dolandırmak olduğunu söyledi.
Hakkındaki soruşturma tamamlanan zanlı dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.  Teminat duruşmasında 7 Ocak tarihinde Lefkoşa Terminal bölgesinde faaliyet gösteren “Zarif Shoes” isimli işyerine gidip, kendini Değirmenlik Polis Karakolu’nda görevli polis memuru olarak tanıttıktan sonra, iş yeri sahibi Ayşe Beyazbayram’dan sahtekârlıkla 50 TL nakit para aldığı belirlenerek tutuklanan zanlının benzer bir suç daha işlediği açıklandı. 

Bir günde 2 kişiyi dolandırmış
Polis, zanlının aynı gün Fezile Özataç isimli şahsa da polis olduğunu söyleyip, benzini bittiği için yolda kaldığını öne sürüp 100 lira para aldığını tespit ettiklerini açıkladı. Polis, zanlının benzer suçları sık sık işlediğine vurgu yaparak, zanlının Ocak ayı içerisinde işlediği bu iki suçun yanı sıra benzer suçlardan askıda olan iki ayrı davası olduğunu ifade etti.  Zanlının dolandırıcılık suçlarından birçok kez de hüküm giydiğini açıklayan polis, üç gündür soruşturma amaçlı polis hücresinde tutulan zanlının davalarında hazır olması için uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Karar kızdı, Tavuri’ye mesaj gönderdi
Mahkemede söz hakkı alarak hasta anne babasına bakmakla yükümlü olduğunu iddia eden zanlı, tutuksuz yargılanmayı talep etti. Ancak mahkeme sürekli olarak aynı suçu işleyen zanlının tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 20 gün süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi. Kararın ardından isyan eden zanlı cezaevine gönderilmesine sitem ederek, bu suçları işlemeye devam edeceğini, KKTC’nin en ünlü dolandırıcısı Tavuri Lakaplı Mustafa Sertaç’ı da dolandırıp onun tahtına oturacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2015, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474