banner564

‘Keşke öyle olsaydı’

Cesurer, KIB-TEK’in 150 milyon liralık yakıt stoku yaptığına ilişkin iddiaları reddetti:

‘Keşke öyle olsaydı’
banner598
Remzi SAMAR

 Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Çağlayan Cesurer, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ersin Tatar’ın, “KIB-TEK aylar öncesinden yüksek fiyattan stok yaptığı için elektrik fiyatlarından indirime gidemiyor” yönündeki iddialarının asılsız olduğunu söyledi. 
KIB-TEK’in peşin ödeme ile yakıt aldığı için herhangi bir stok yapmadığını belirten Cesurer, “KIB-TEK uzun dönemlerdir peşin yakıt aldığı için stok yapması mümkün değildir. Bir taraftan yakıt aldığı diğer taraftan da geriye dönük 7-8 aylık birikmiş borçlarını ödüyordu. O nedenle bunu kabul etmek mümkün değildir ”dedi. 

Tatar: Akim açıklama yapsın
Maliye Eski Bakanı ve Lefkoşa UBP Milletvekili Ersin Tatar KIB-TEK’in elektrik fiyatlarında indirime gidilmemesinin arkasında bir skandalın yattığını iddia etti. Tatar, KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim’den konuya ilişkin bir açıklama istedi.
“İstihdam derken şimdi de yüksek fiyattan aylar öncesinden stoklama KIB-TEK’in  fuel-oil maliyetlerini hala daha düşürememesine neden olmuştur” iddiasında bulunan Tatar şu açıklamalarda bulundu: “Normalde bir aylık stoklamalarla sürdürülen akaryakıt alımları aldığımız bilgilere göre her nedense 6 aylık stok ihtiyacını karşılayacak şekilde yapılmış, hal böyle olunca şu an arzu edildiği şekilde indirime gidilememiştir. Şeffaflığı savunan hükümet nerede? Sürekli olarak düşme eğiliminde olan Dünya borsaları akaryakıt fiyatları takip edilseydi yüksek fiyattan stoklamaya gerek olmadığı aşikârdır. Yaptığımız hesaplamalara göre aylık 20 milyon Euro civarı akaryakıt gideri olan KIBTEK eğer bu şekilde yüksek fiyattan stoklama yapmışsa bunun zararı 50 milyon Euro’nun üzerinde olabilir. 
Yani 150 milyon TL civarı... Bu zararın hesabını kim verecek?”

Cesurer: İddialar doğru değil
Tatar’ın bu iddiaları üzerine Diyalog Gazetesi’ne açıklama yapan EL-SEN Başkanı Çağlayan Cesurer, bu iddiaların aslının olmadığını ifade etti. Herhangi bir stok yapılmadığını savunan Cesurer, 
“KIB-TEK uzun bir süredir peşin ödemeyle yakıt aldığı için herhangi bir stok yoktur. O nedenle peşin alım yapıldı diye ifadeler doğru değildir. Ancak KIB- TEK’in maliyet unsurlarını dikkat ederlerse,  sadece fuel-oil fiyatlarına bağlı olarak” şeklinde konuştu. 

“Keşke öyle olsa”
“Keşke iddia edildiği gibi stok yapılsaydı” diyen Cesurer şöyle devam etti: “Keşke öyle bir şey olsa… Bugün KIB-TEK’in en büyük sorunu yakıtın peşin alınması… Bu nedenle KIB-TEK uzun dönemlerdir peşin yakıt aldığı için stok yapması mümkün değildir. Bir taraftan yakıt aldığı diğer taraftan da geriye dönük 7-8 aylık birikmiş borçlarını ödüyordu. O nedenle bunu kabul etmek mümkün değildir.” 

“Tatar stokları nereden buldu da…”
“Tatar, KIB-TEK’in stoklarını nerden buldu da bu yönde bir açıklama yaptı” diye soran Cesurer, “4-5 aydır stoklarda biriken yakıtı ne oldu. Bunların tek tek ortaya konması gerekiyor.  Eğer öyle bir şey olmuş olsaydı KIB-TEK yönetimi fiyat indirim talebinde bulunmazdı” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2015, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473