banner564

 “Hedef daha çok kalkınma”

UBP Başkanlık seçiminde başarılı olacağını savunan Atun, Ülke için güçlü bir ekonomi hedeflediklerini söyledi

 “Hedef daha çok kalkınma”
banner598

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa Milletvekili, UBP Genel Başkan adayı Sunat Atun, yaptığı açıklamada, ülkedeki ekonomik durum, enerji politikaları ve Ulusal Birlik Partisi kurultay süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Sunat Atun, kurultay sürecine de değinerek, “Bir yandan temaslarımızı yapıyoruz, bir yandan kendimizi partililere anlatıyoruz” dedi.
Atun, “Kurultay süreci hızla devam ediyor.. Genç ve dinamik bir ekiple yola çıktık” ifadesini kullandı.
Adaylığıyla birlikte hedefinin partideki genç kadrolarla birlikte Ulusal Birlik Partisi’ni yepyeni vizyonla çok daha güçlü bir konuma taşımak olduğunu ifade eden Atun, “Ulusal Birlik Partisi bu ülkenin icraat partisidir” dedi.

Türkiye’den su ve elektrik getirilmesi….

Sunat Atun, Türkiye’den su ve elektrik getirilmesi konusundaki vizyonlarını 2009’da yapılacak seçimlerde UBP’nin seçim manifestosunda ortaya koyduklarını dile getirdi. Atun, “2009 yılında göreve geldiğimiz dönemde tüm çalışmalarımızı bu yönde yürüttük. Sadece Ulusal Birlik Partisi’nin iktidarda olmadığı ara dönemlerde bu çalışmalar sekteye uğramıştır” dedi.

Elektriğe yeni zam yolda…
Atun, Fuel Oil’e, dolayısıyla dolara bağlı olan mevcut enerji yapısının çok kırılgan ve dışa bağımlı bir yapı olduğuna işaret ederek, gerek dövizdeki artış, gerekse pahalı ve kirli bir yakıt türü olan FuelOil’in mevcut enerji altyapısını düzenli olarak ciddi krizlere sürüklediğini vurguladı.
Dövizdeki artışın ülkedeki enerji fiyatlarına yansımasının %48 oranında bir elektrik zammını getirdiğini dile getiren Atun, önümüzdeki dönemde bunun daha da artacağını söyledi.
Para birimi olarak TL kullanan Türkiye Cumhuriyeti’ne bakıldığında elektrik enerjisine yapılan zam oranının yüzde 15-16 sınırında durduğunu gördüklerini belirten Atun, bu durumun değişebilmesi ve ülkedeki elektrik fiyatlarını ucuzlatmak için 2011 yılında yasasını çıkarttıkları Yenilenebilir Enerji ve Türkiye’den gelecek kablonun hayati önem arz ettiğini vurguladı.
Sunat Atun, enerji ihtiyacına göre 25 farklı noktada kurulacak iri ufaklı yatırımlarla 20 Megawatt kapasitesinde güneş enerjisiyla çalışan sistemin de hayata geçmesinin planlandığını ancak hükümet değişikliğiyle sürecin sekteye uğradığını söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474