banner564

Hem kamu hem insan vicdanı yaralı

Öksüz, Sınırüstü Yaşlı Bakım Evi’nde tarihi geçmiş 50 farklı ilaç tespit ettiklerini ve yetkililere rapor sunduklarını açıkladı

Hem kamu hem insan vicdanı yaralı
banner598

Eczacılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Umut Öksüz, Sınırüstü Yaşlı Bakım Evi’nde tespit ettikleri, hastalara kullanılan 50 kalem tarihi geçmiş ilaçları raporlayıp yetkili kurullara gönderdiklerini açıkladı.
Öksüz, yetkili kurulların kamu vicdanını derinden yaralayan bu durum karşısında gereğini yapacağına da inanç belirtti.
Öksüz yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Geçen Cumartesi günü Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği olarak Halk Vakfı Yaşam Sitesi'nde yaşadığımız süreci, şahit olduğumuz insanlık trajedisini ve İskele Belediyesi zabıta ekipleri ile eşliğinde yerinde tespit ettiğimiz hastalara kullanılan 50 kalem tarihi geçmiş ilaçları son kullanım tarihleri dahil olmak üzere, adet ve kutu bazlı rapor halinde detaylı olarak hazırladık. Hazırlanan rapor tarafımızdan KKTC Sağlık Bakanlığı, İlaç ve Eczacılık Dairesi, KKTC Hukuk Dairesi (Başsavcılık) ve Yüksek Yönetim Denetçisi 'ne (Ombudsman) göndermiş bulunmaktayız. Kamu vicdanını en derinden yaralayan bu durum karşısında, yetkili kurulların gereğini yapacağından Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği olarak şüphemiz yoktur.”  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

KKTC de diyaliz makinesi yok mu diyalize girmesi gereken adam 1yilda mefta olurdu

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474