banner564

Hem ziyaret hem propaganda

Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları için KKTC’ye gelen Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Meclis Başkanı Siber tarafından kabul edildi

Hem ziyaret hem propaganda
banner598
Türkiye’de 10 Ağustos’ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçiminde KKTC’de oy kullanacak Türkiye vatandaşlarına yönelik çalışmaları çerçevesinde KKTC’ye gelen Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım dün, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’i ayrı ayrı ziyaret etti.
Cumhurbaşkanlığındaki kabulde konuşan AK Parti Milletvekili Binali Yıldırım, Türkiye’de 10 Ağustos’ta cumhurbaşkanlığı seçiminde bir ilkin yaşanacağını Cumhuriyet’in kuruluşundan beri ilk kez cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçileceğini belirtti.
Yıldırım, seçim nedeniyle 11 Temmuz’dan bu yana yurt içinde kampanya çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, bu seçimde ilk kez yurt dışında yaşayan Türkiye vatandaşlarının da oy kullanacağını söyledi.

100 bine yakın kişi sandık başına gidecek
Yıldırım, KKTC’de 100 bine yakın vatandaşın sandık başına gideceğini belirterek, 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan oy verme işlemiyle ilgili vatandaşları bilgilendirmek istediklerini söyledi.
Binali Yıldırım, seçimde tek bir sandık merkezinin tanımlandığını dolayısıyla Karpaz’daki vatandaşların da Lefkoşa’da oy kullanmak durumunda olduğunu belirterek, bununla ilgili oluşabilecek lojistik sorunlara kolaylaştırıcı tedbirlerin de gözden geçirileceğini kaydetti.

“Türkiye’de 12 yıldır güven ve istikrar var”
Binali Yıldırım Türkiye’de 12 yılın getirdiği güven ve istikrarın var olduğunu belirterek, “Güçlü bir Türkiye ve KKTC olmazsa olmazımız. İstikrar ve güvenin devamı hem ülkemizde hem bölgemizde istikrarın sürmesi anlamına gelir. O bakımdan bu seçimler sadece Türkiye’de değil bölgemizde de önemle takip ediliyor” dedi.
Yıldırım, KKTC’de bulunmaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu da ziyarete etmeyi arzu ettiklerini belirterek, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti.

Eroğlu, Erdoğan ve ekibine başarı diledi
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da yaptığı konuşmada, Türkiye’de ilk kez cumhurbaşkanının halk tarafından seçileceğini belirterek, kolaylıklar diledi.
Eroğlu, Binali Yıldırım’ın Kıbrıs Türkü’nün özellikle altyapı sorunlarıyla çok yakından ilgilenen; çok değerli bir dost olduğunu vurgulayarak, katkıları nedeniyle Yıldırım’a teşekkür etti.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde KKTC’de yaşayan Türkiye vatandaşlarının ilk kez kitlesel olarak oy kullanacağını belirterek, bunun ön çalışmasının mutlaka yapılması gerektiğini, sandıklar sadece merkezde olduğu için taşıma durumları olduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, propaganda çalışmalarında Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve ekibine kolaylıklar dileyerek, selamlarını iletti.

Siber: Güzel izler bırakmak en büyük gayretimiz
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de üst kademede görev yapan kişilerin aldıkları büyük sorumluklar ve yapabildikleriyle anıldığını belirterek, “Geride bıraktığımız en büyük güzellik belki de bunlar olacak. Güzel işler yapmak, görevden ayrılırken güzel izler bırakmak en büyük gayretimizdir” dedi.
Sibel Siber, ziyaret ve yüz yüze görüşmenin, toplumun her kesimiyle bir araya gelmenin önemli olduğuna inandığını söyledi.
Yüz yüze görüşmenin insanların birbirini anlaması açısından çok yararlı olduğunu dile getiren Siber, en güzel iletişimin de yüz yüze olduğunu, bunun yerini diğer iletişim imkanlarının alamayacağını belirtti.

Siber, bu tür ziyaretlerden memnun olduklarını ifade ederek, bunları çoğaltarak birbirlerini daha iyi anlayacaklarını ve birlikte daha güzel günlere ulaşacaklarını kaydetti.
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 40. yıldönümünün kutlandığını ve bunun çok anlamlı olduğunu söyleyen Siber, geçen yılların önem taşıdığını, hem kutlama, hem de “nerden nereye geldik, neyi hedefliyoruz ” muhasebesi yapıldığını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2014, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474