banner564

Hepsi eski eser niteliğinde

Kapalı Maraş’tan tabela ve kola şişesi çalarak Kıbrıslı Rumlara sattıkları iddia edilen Mustafa Çelik ile Adil Erden hakkındaki soruşturma derinleşti

Hepsi eski eser niteliğinde
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, kapalı Maraş bölgesine girerek, harabe halindeki dükkanlardan üzerinde “Coca Cola” ile “Nestle” yazan eski tabelalar ile eski kola şişelerini çalan ve bunları Kıbrıslı bir Rum’a satan Mustafa Çelik ile Adil Erden dün ek tutuklama talebi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Polis, zanlı 1 Mustafa Çelik’in evinde bulunan ve Kapalı Maraş’tan sirkat edildiği belirlenen emarelerin birçoğunun etnografik eser olduğunun ve yurt dışına çıkarılmalarının yasak olduğunu açıkladı.

Cürümleri Önleme Şubesi yakaldı
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Löğmen Yücetürk, zanlıların, Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından, bir Rum şahsın aracına eski tabelaları yükledikleri esnada suçüstü tespit edildiklerini söyledi. 
Konu tabelalarla beraber zanlıların tasarrufunda bulunan eski kola şişelerinin incelendiğini ve kapalı Maraş bölgesinden sirkat edildiğinin tespit edildiğini belirten Yücetürk, yapmış oldukları soruşturmada zanlıların 14 kasım ile 24 Kasım tarihleri arasında Kıbrıslı Rum bir şahsa para karşılığında tabela ve kola şişesi sattıklarının belirlendiğini ifade etti.

Evinde 60’lı yıllara ait eşyalar bulundu
Zanlıların evlerinde de bir arama gerçekleştirildiğini belirten Yücetürk, zanlı 1 Mustafa Çelik’in evinde, 1960’lı yılların Kıbrıs Cumhuriyeti’ne ait pullar, milli piyango biletleri ve eski çatal kaşıkların bulunduğunu söyledi. Eski Eserler Dairesi’nden yapılan soruşturmada konu eşyaların etnografik eser olduklarının ve yurt dışına çıkarılmalarının yasak olduğunun öğrenildiğini anlatan Yücetürk, zanlılar aleyhinde yürütülen soruşturmanın derinleştiğini belirterek mahkemeden ek süre talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Umut İnan, soruşturmanın tamamlanmadığı yönünde bulgu yaparak zanlıların, 7 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473