banner564

“Her ilçede müze şart”

Bakan Sucuoğlu, tarihi eserlerin sergilenmesi için bakanlık olarak bir takım çalışmalar yürüttüklerini belirtti

“Her ilçede müze şart”
banner598
Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, ülkede arkeologların yaptıkları kazılar sonucunda ortaya çıkarılan binlerce yıllık zengin tarihi kalıntılar bulunduğunu ve bu eserlerin sergilenmesi için bakanlık olarak bir takım çalışmalar yürüttüklerini belirterek her ilçede arkeoloji müzesinin şart olduğunu söyledi.
Bakan Sucuoğlu, önceki gün Gazimağusa bölgesinde ziyaretlerde ve incelemelerde bulundu.
Bakan Sucuoğlu’na ziyaretleri esnasında Bakanlık Müdürü Ümit Özkıran, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli ve Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Gazimağusa Şube Amiri Elif Ünsal Karaca eşlik etti.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Sucuoğlu ilk olarak Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin Gazimağusa Şube Amirliği’ni ziyaret ederek bilgi aldı. Daha sonra daire yetkilileri ile birlikte Gazi İlkokulu, Namık Kemal Zindanı, Othello Kalesi ve Eski Polis Binası’nı ziyaret eden Sucuoğlu, ardından ‘müze evi’ olarak düzenlenmesi düşünülen Şömineli Ev’i ziyaret etti. 
Gazimağusa bölgesindeki ziyaretleri çerçevesinde Gazimağusa'ya girişi sağlayan orijinal şehir kapılarından ikincisi olan Deniz Kapısı’nı da ziyaret eden Sucuoğlu, burada yaptığı açıklamada, orijinal ahşap kapının şu anda Eski Eserler ve Müzeler Dairesi depolarında bulunduğunu, kapının ahşap konservatuarı yapılarak eski yerine monte edilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2015, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474