banner564

Her Türlü Zorluğu Yendi Dalgalara Yenildi

Eşi ve 2 çocuğuyla birlikte boğularak hayatını kaybeden Ramazan Katırcı; ailesini geçindirmek için ovalardan ayrelli toplayıp satan, festivallerde bulaşık yıkayan fedakar bir babaydı

Her Türlü Zorluğu Yendi Dalgalara Yenildi
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

İskele’ye bağlı Kaplıca sahilinde dalgalara kapılarak yaşamını yitiren Ramazan Katırcı (48) eşi Filiz Katırcı (K-40), kızı Merve Katırcı (K-18), oğulları Mert Katırcı’nın (13) ölümü tüm ülkeyi yasa boğdu. 
Osman Göztaş isimli vatandaş tarafından kurtarılan Barış Katırcı’nın (12) sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, ailenin yaşadığı Büyükkonuk acılara büründü.
Diyalog muhabirinin görüştüğü köylüler ve Muhtar Adem Baş, Ramazan Katırcı’nın; çocuklarını okutmak ve iyi yetiştirmek için her türlü fedakarlığa katlandığını anlattı. 
Resmi dairedeki görevlerinin dışında ovalardan ayrelli toplayıp satan Ramazan Katırcı’nın, gerek kendi köyünde, gerekse civar köylerde düzenlenen festivallerde bulaşık yıkayarak para kazandığı ve ailesine iyi bakmaya çalıştığı belirtildi.
Diyalog’a konuşan Ramazan Katırcı’nın ablası Döndü Salman, ailenin çektiği zorlukları anlatırken, Barış Katırcı’yı ziyaret eden Büyükkonuk Belediye başkanı Ahmet Sennaroğlu, küçük çocuğun kendisine “Ben boğuluyorken, ablam beni kurtarmaya gelmişti” dediğini aktardı.
Olay yerine ilk gidenlerden olan Kaplıca Köy Muhtarı Adem Baş da yaşananları anlattı.

Zor hayatın acı sonu
Denizde yaşanan faciada yaşamlarını yitiren Katırcı ailesinin bin bir zorluğu aşarak bugünlere geldiği ortaya çıktı. 
İskele Kaza Mahkemesi’nde çalışan Ramazan Katırcı’nın henüz bir yıl önce dvlet memuru olarak göreve başladığı belirtildi.
Ailesini geçindirmek için birçok işte çalışan Ramazan Katırcı’nın, ovalara giderek topladığı ayrellileri satıp ailesinin geçimini sağladığı öğrenildi.
Eşi Filiz Katırcı’nın ise ev hanımı olduğu, ancak Büyükkonuk’ta düzenlenen “Eko Gün” etkinliklerinde, bir restoranda bulaşık yıkayarak ev geçimine katkıda bulunduğu belirtildi.

Merve burslu okuyacaktı
Dalgalara kapılarak yaşamını yitiren 18 yaşındaki Merve Katırcı’nın da kısa süre önce Lise’den mezun olduğu ve Girne Amerikan Üniversitesi, Hemşirelik bölümünü burslu olarak kazandığı ve yurda yerleşmek için hazırlık yaptığı öğrenildi.  
Ramazan Katırcı’nın ablası Döndü Salman, “Çok zorluk çekmişlerdi, tam rahata erecekleri sırada bu felaketi yaşadılar, üzüntümüz çok büyük” şeklinde konuşarak yaşadığı acıyı dile getirdi.

Barış’ı kurtarmaya çalışıyorlardı
Öte yandan feci olayın detayları da ortaya çıktı.
Katırcı ailesinin çocukları denizde yüzerken, baba Ramazan Katırcı, kayalıklarda balık avlıyordu.
Ailenin en küçük ferdi Barış, aniden dalgalara kapıldı. Barış’ı kurtarmak isteyen aile de dalgalara kapılınca tüm ülkeyi acıya boğan facia meydana geldi. 

Barış Katırcı: Ablam beni kurtarmaya gelmişti
Büyükkonuk Belediye başkanı Ahmet Sennaroğlu, Barış Katırcı’nın olay anı ile ilgili polise verdiği ifadesinde, “Ben boğuluyorken, ablam beni kurtarmaya gelmişti, ondan sonrasını hatırlamıyorum” dediğini aktardı.
Barış’ı hastanede ziyaret eden Ahmet Sennaroğlu “istediğin birşey varmı” sorusu üzerine, Fenerbahçe forması istediğini ve bir an önce annesini görmek istediğini söylediğini anlattı.

Acı haberi uzmanlar verdi
Bu arada Barış’a ailesinin yaşamını yitirdiği, uzmanlar eşliğinde halası tarafından açıklandığı belirtildi.

Adem Baş: Duyar duymaz bölgeye koştuk
Olay yerine ilk gidenlerden olan Kaplıca Köy Muhtarı Adem Baş da dehşet anlarını anlattı.
Köyde bulundukları sırada telefonda, boğulma vakası olduğu haberini aldıklarını belirten Baş, 60-70 kişilik bir grup olay yerine gittiklerini ve korkunç manzara ile karşılaştıklarını ifade etti.
Baş, şunları anlattı: 
Bölgeye gittiğimizde kadın suyun içerisinde cansızdı, onu kıyıya çektik. Kurtulan kardeşimiz kayaların üzerindeydi. Genç kızımız da suda cansız vaziyette duruyordu.
Osman Göztaş ise suda çırpınıyordu ve bizden yardım istedi. Biz kendisine geriye doğru yüzmesini söyledik. Dediğimizi yaptı ve dalgalar onu kıyıya çıkardı.
Genç kızımız daha da açığa sürüklenince, babasını ve kendisini bir tekne alarak balıkçı barınağına götürdü.
Kadına kalp masajı ve suni teneffüs yaptık ancak herşey için çok geçti.”

Katırcı ailesi bugün toprağa verilecek
Katırcı ailesinin dört ferdinin ölümüyle yasa bürünen Yedikonuk’ta dün sokaklar boş ve matem havasını yansıtırken, Ramazan Katırcı (48) eşi Filiz Katırcı (K-40), kızı Merve Katırcı (K-18), oğulları Mert Katırcı’nın bugün toprağa verileceği belirtildi.
Katırcı ailesinin dört ferdi, öğle namazının ardından Büyükkonuk Mezarlığı’nda defnedilecek.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473