banner564

Herhangi bir suçlama yok

Ercan’ın işletmecisi TaşYapı Yönetim Kurulu Başkanı Turanlı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında bilgisine başvurulduğunu açıkladı

Herhangi bir  suçlama yok
banner598

 Ercan Havaalanı İşletmecisi TaşYapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, 17 Aralık tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında bilgisine başvurulmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğünü, şahsına yönlendirilen herhangi bir suçlama olmadığını ve önceki gün serbest bırakıldığını belirtti.

Yazılı açıklama yapan Turanlı, şirketine ait olan araziler hakkında yaptığı telefon konuşmaları konusunda ifadesine başvurulduğunu ifade etti.
Turanlı, “Açıklama getirdiğim konuları belgelerle de ispat edince, Emniyet Müdürlüğü’nden ayrıldım. Demokrasisi gelişmiş bir hukuk devletinde herkes sorgulanabilir, bunda hiçbir Onbahis sıkıntı ve yanlışlık görmüyorum.  Fakat uluslararası adalete uygun bir hukuk sisteminde, daha suçu kesin olmadan bir işadamını sabaha karşı apar topar evinden almak haksızlıktır” ifadelerini kullandı.
Turanlı, “bürokrasi ile ilgili dile getirdiği serzenişlerinin telefon dinlemesine takıldığını” da ifade etti.

“Yeni projeler için hırslandım”

Turanlı, “Zaten 10 yıldır bürokrasiden çektiklerimi hiç saklamıyor, her fırsatta söylüyordum. Gözaltındayken tutuklu muamelesi görüyorsunuz.  Bu şekilde bir uygulamaya maruz bırakılmama hiç gerek yoktu. Bana yapılan muamelenin hesabını ülkeme yapacağım katkılar ve yatırımlarla  sormak istiyorum” dedi.
TaşYapı’nın 40 yıllık bir şirket olduğunu belirten Turanlı, çalışanlarıyla kenetlendiklerini,  yeni projeleri hayata geçirmek için hırslandıklarını da ekledi.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2013, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474