banner564

Parmak izi ele verdi

Hasan Demir’e ait evde, nisan ayında yapılan hırsızlığın failinin, komşusu Şadan Mamali olduğu ileri sürüldü

Parmak izi ele verdi
banner598

 Polisin yaptığı titiz çalışma sonucu, Başkent Lefkoşa’da geçen Nisan ayında gerçekleştirilen bir hırsızlık olayı aydınlatıldı. Olay yeri İnceleme Ekipleri, hırsızlığın gerçekleştiği Hasan Demir’e ait evden yerden parmak izi örnekleri aldı. Alınan parmak izleri, poliste kayıtlı parmak izleri ile eşleşmedi. Hırsızlığın failini bulamayan polis, olay dosyasını beklemeye aldı. Bu olayın üzerinden 9 ay geçtikten sonra, zanlı Gazimağusa’da ortaya çıktı. Orada meydana gelen hırsızlık olayından dolayı tutuklanan zanlı Şadan Mamaali’den alınan parmak izleri, Lefkoşa’da meydana gelen olaydaki parmak izleri ile eşleşti. Öte yandan olayla ilgili tutuklanan zanlı Mamaali’nin Hasan Demir’in komşusu olduğu öğrenildi.

Aynı işi Mağusa’da yapınca yakalandı

Gazimağusa’da tutuklanan zanlı Lefkoşa polisine teslim edildi. Polis, zanlıyı tutuklama talebi ile dün Lefkoşa’da mahkemeye Bahis Siteleri çıkardı. Küçük Kaymaklı ’da 4 Nisan 2013 tarihinde Hasan Demir’e ait evin alüminyum penceresinin korkuluklarının kesilerek içeri girildiğini belirten polis, içeri giren şüphelinin komedinde duran 4 bin 500 TL ile bin 500 TL değerindeki altın takıları çaldığını söyledi.

Nisan ayından beri bulunamıyordu

Olay yerinden alınan parmak izlerinin kayıtlı parmak izleri ile eşleşmediğini, Nisan ayından itibaren şüphelinin aranmakta olduğunu belirten polis, Gazimağusa’da 13 Aralık’ta benzer bir suçtan dolayı tutuklanan zanlı Mamaali’den alınan parmak izlerinin Lefkoşa’daki olayda alınan parmak izleri ile eşleştiğini açıkladı.
Polis, zanlıyı Hasan Demir’in evinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili tutukladıklarını ve hakkında soruşturma başlattıklarını söyledi. Alınacak ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğunu dile getiren polis, zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

‘Parmaklıkları yapmasına yardım ettim”

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verirken, söz hakkı verilen zanlı suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Zanlı, “Hasan Demir benim komşumdur. Ona pencere parmaklıkları yapması için adam buldum. Hırsızlık olduktan sonra evine gittim. O esnada parmak izleri oluşmuştur” iddiasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2013, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474